vineri 3 decembrie 9:33 PM

Abonare la google news

Defectul lui Ianis Hagi, dezvăluit! Scoțienii îi caută deja „înlocuitor” românului: „Rămâne o enigmă”


Ianis Hagi nu se află chiar în cea mai bună formă a carierei sale la Rangers. Internaționalul român nu a reușit până în acest punct al sezonului să își pună amprenta la fel de mult pe jocul campioanei Scoției ca în stagiunea trecută.


Mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani a reușit să marcheze doar 3 goluri și să ofere 4 pase decisive în 20 de meciuri jucate pentru gruparea de pe Ibrox Park în toate competițiile. Presa scoțiană a pus evoluțiile sale mai șterse pe seama faptului că nu era folosit pe poziția sa naturală de fostul antrenor, Steven Gerrard.

Jurnaliștii scoțieni au explicat din nou de ce Ianis Hagi nu poate evolua în bandă

Până să se despartă de Rangers pentru a semna cu Aston Villa, fostul mare mijlocaș al lui Liverpool și al naționalei Angliei folosea un sistem 4-3-3. În care Ianis Hagi evolua în bandă. Odată cu venirea lui Giovanni van Bronckhorst, Rangers a trecut la un 4-2-3-1. Iar Ianis a revenit în poziția de mijlocaș ofensiv în spatele vârfului.

Jurnaliștii scoțieni consideră că aceasta este poziția pe care românul dă cel mai bun randament al său. Ei au explicat prin faptul că fiul lui Gică Hagi nu posedă un ritm foarte ridicat al alergării. El nu excelează la capitolul „ruperi de ritm”.

De asemenea, odată cu mutarea lui Hagi în centrul liniei de mijlocași ofensivi, se naște întrebarea cine îi va lua locul în partea dreaptă a acesteia. Antrenorului olandez i-au fost recomandate două nume de fotbaliști în acest sens.

Partea dreaptă rămâne un pic o enigmă pentru că Ianis Hagi nu are ritm și este, fără îndoială, un număr 10. Ar fi interesant de văzut dacă și alți jucători vor primi oportunitatea de a juca acolo (n.r.- în bandă). Patterson ar fi prea defensiv sau Scott Wright ar putea primi o șansă?”, au notat cei de la heraldscotland.com.

Evoluție nu foarte strălucită a românului în ultima partidă de campionat

În ultima partidă de Premiership, Ianis Hagi a fost integralist în victoria la limită obținută de Rangers în deplasare cu Hibernian. El a jucat din nou pe poziția de playmaker și a ratat o ocazie importantă de gol în prima repriză.

El a primit nota 5 după evoluția din acest meci, dar nu a reușit să îi impresioneze pe jurnaliștii scoțieni. Aceștia au apreciat că Ianis Hagi nu și-a pus foarte mult amprenta pe jocul ofensiv al echipei sale.

A fost o evoluție slabă a lui Hagi, care nu a reușit să ofere prea mult prin pasele, driblingurile sau șuturile lui. Românul a părut că aleargă prin noroi uneori”, au scris cei de la ibroxnews.com.

Ianis Hagi, blocat la Rangers de prețul de 10 milioane de euro! Se îngroașă lista echipelor care îl vor pe ”Prinț”

Playsport.ro