vineri 19 noiembrie 11:00 PM

Abonare la google news

Declarațiile făcute de Raed Arafat despre vaccinarea obligatorie și carantinarea persoanelor care nu s-au imunizat împotriva Covid-19


Secretarul de Stat Raed Arafat a făcut o serie de declarații, în cursul zilei de vineri, referitoare la pandemia de coronavirus. Oficialul a anunțat faptul că, în prezent, nu se iau în considerare carantinarea persoanelor nevaccinate sau vaccinarea obligatorie. Declarațiile oficiale se regăsesc mai jos, în text.


În cursul zilei de vineri, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut o serie de declarații referitoare la pandemia de coronavirus. Oficialul susține că, în acest moment, nu se iau în calcul carantinarea persoanelor care nu s-au imunizat împotriva noului coronavirus sau vaccinarea obligatorie. Recent, guvernul din Austria a anunțat că, începând cu ziua de luni, se intră în lockdown pe întregul teritoriu al țării. În plus, începând cu luna februarie, Austria introduce vaccinarea obligatorie pentru populația țintă.

„La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare, în România. Sunt, într-adevăr, Austria şi alte ţări care discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acum este o creştere a valului, a numărului cazurilor. Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă… Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat Raed Arafat, scrie digi24.ro.

De asemenea, și Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a făcut o serie de declarații: ”Pentru a-i proteja pe cei care nu sunt infectaţi, au impus aceste măsuri epidemiologice. (…) Au experţi care analizează situaţia şi propun măsurile cu cel mai bun impact pentru protejarea sănătăţii populaţiei”.

Citește și OCTAVIAN JURMA, PREVIZIUNI SUMBRE! URMEAZĂ VALUL CINCI AL PANDEMIEI? „O NOUĂ VARIANTĂ CARE SĂ FIE MAI INFECȚIOASĂ”

Bilanț coronavirus România – peste 50.000 de decese

Până în data de 19 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.758.068 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.974 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până la data respectivă, 54.624 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.600.893 teste RT-PCR și 5.046.332 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.596 de teste RT-PCR (7.091 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.505 la cerere) și 31.141 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 62.054 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.418 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.878 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 60 de persoane.

Sursă foto: Pixabay

Cancan.ro