28 septembrie 2:06 PM

Abonare la google news

Declarație controversată a lui Ion Țiriac despre Simona Halep

Simona Halep este fără îndoială una dintre cele mai de succes jucătoare din istoria circuitului WTA. Sportiva care a împlinit recent vârsta de 30 de ani a câștigat de-a lungul carierei nu mai puțin de 37 de milioane de euro.

Cu toate acestea, fostul lider mondial ar fi putut aduna sume mult mai mari decât aceasta. Această teorie a fost înaintată de Ion Țiriac, unul dintre cei mai de succes manageri din istoria tenisului.

Cum a tras-o în jos pe Simona Halep faptul că e româncă din punct de vedere financiar

Miliardarul român de 82 de ani susține că Simona Halep ar fi câștigat mult mai mulți bani din tenis dacă se năștea în altă țară. Potrivit lui Țiriac, doar o mică parte a câștigurilor unui jucător de tenis vine în urma rezultatelor obținute.

Cele mai mari sume vin din publicitate și sponsorizări. Iar unele țări oferă mai multe posibilități din acest punct de vedere decât altele, cum ar fi România. Pentru a-și susține ipoteza, Ion Țiriac a dat chiar exemplul celor mai mari trei tenismeni din lume din ultimii 15 ani.

Un jucător de tenis, mă refer la superstaruri, câștigă pe teren maximum 20%. Restul câștigă în afara terenului. De ce câștigă Federer de trei ori mai mult decât Djokovic? Pentru că Federer e deja unul care nu mai are națiune. Nadal e într-o țară bună, dar Spania nu e nici Germania, nu e nici Italia, nici Anglia, nici Franța, nici Statele Unite.

Halep….Vai de mine și de mine, 37 de milioane, 40 de milioane. Dacă era din una dintre țările astea cinci, probabil că avea aceste 40 de milioane, dar mai avea încă 160 de milioane în plus. Ea a făcut mai mult pe teren decât în afara terenului”, a spus Ion Țiriac potrivit GSP.

„Tenisul face un jucător mai popular decât orice alt sport!”

Țiriac a continuat și a explicat de ce tenisul generează o popularitate mai mare pentru jucători chiar și decât fotbalul.

Tenisul face un jucător să fie mult mai popular decât oricine altcineva din alt sport din această lume. Messi? Da, mare jucător, foarte popular, dar figura lui Nadal e de 100 de ori mai cunoscută decât cea lui Messi. De ce? Camera aia stă cinci ore pe zi pe el, în fiecare zi din an. Ca figură, e mult mai cunoscut decât președintele Statelor Unite”, a mai spus miliardarul român sursei citate.

Adevărul despre boala lui Ion Țiriac scos la iveală de Simona Halep. Unde au fost surprinși cei doi

Citeste articolul pe PlaySport