Abonare la google news

Decizie neaşteptată în sistemul medical. Un drog halucinogen folosit în ritualurile şamanice, testat pentru „resetarea” oamenilor cu depresie

Decizie neaşteptată în sistemul medical. Potrivit BBC, oamenii care iau parte la studiu vor primi cantități mici de DMT (dimetiltriptamină), după care vor urma o sesiune de discuții. Medicii speră să dovedească eficiența acestui nou tratament pentru persoanele care nu răspund la medicamentele convenționale pentru depresie.

Decizie neaşteptată în sistemul medical. Un drog halucinogen folosit în ritualurile şamanice, testat pentru „resetarea” oamenilor cu depresie

Se pare că apar tot mai multe dovezi că drogurile psihedelice, folosite în mod deosebit împreună cu terapia, sunt sigure și pot trata mai multe afecțiuni mentale. Va fi pentru prima oară când pacienților cu depresii moderate și severe li se va administra DMT în cadrul unui studiu clinic.

Citeste si:  Monica Pop a răbufnit. Ce îi sfătuiește pe cetățeni: "Cu multe din ale "decidenților" nu sunt de acord, dar cu asta, da!"

„Noi credem că impactul va fi aproape imediat și efectele vor fi mai de durată în comparație cu antidepresivele convenționale”, a declarat Carol Routledge, coordonatorul studiului organizat de compania Small Pharma.

Drogul este supranumit „molecula spiritului” pentru modul în care influențează conștiința umană și inducerea halucinațiilor care au fost descrise, în unele cazuri, ca fiind o experiență similară morții.

Ingredientul activ este ayahuasca, o plantă medicinală din Amazonia, iar cercetătorii se bazează pe faptul că ar putea „rescrie” gândurile fixe ale creierului prin administrarea drogului și apoi a terapiei. Această ipoteză ar urma să fie dovedită în cadrul studiului supervizat de Imperial College London.

Citeste si:  CSM București câștigă două meciuri „la masa verde” în Liga Campionilor! EHF a modificat și sistemul de calificare

Depresia a devenit cea mai frecventa suferinta mintala la nivel de comunitate. Un studiu desfasurat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii a atestat faptul ca depresia afecteaza circa 121 de milioane de persoane de pe intregul mapamond. Se estimeaza ca anual, 3 – 15 % din populatia generala prezinta un episod depresiv, dintre care 0,4 – 5 % sunt episoade depresive severe. In Europa, din 1000 de adulti, 58 prezinta tulburare depresiva majora (adica 33,4 milioane de persoane). Toate aceste cifre ingrijoratoare au facut ca depresia sa devina in acest moment una dintre cele mai studiate afectiuni psihice.

Cauzele depresiei nu au putut fi elucidate pe deplin, in ciuda eforturilor depuse. Viziunea unanima actuala a cercetarilor si clinicilor impune un model bio-psiho-social in care, la instalarea depresiei, contribuie atat perturbari biochimice la nivelul creierului cat si cauze psihologice (personalitati fragile) sau sociale (stresul cotidian, evenimente de viata negative, ostilitatea mediului etc.). In aproape un sfert din cazuri, primul episod depresiv se produce ca o reactie la un eveniment de viata negativ. Ulterior insa, episoadele se pot repeta fara nicio cauza aparenta.

Citeste si:  Andrei Caramitru, despre protestatari: „Analfabeți funcționali!”

Citeşte şi: Droguri găsite în scutecele bebeluşilor şi în chiloţii mamelor în cadrul unor percheziţii în Iaşi. Descinderi la locuinţele lui McDonald’s, Losangeles, Barcelona şi Marcelone Balan
 

 

 

Citeste articolul pe RomaniaTV

 15 total views