marți 26 octombrie 2:44 AM

Abonare la google news

Decizia surprinzătoare a tribunalului în legătură cu copilul de 6 ani Eitan Biran, singurul supravieţuitor al accidentului de telecabină din Italia

Tribunalul pentru Familie din Tel Aviv a decis luni ca Eitan Biran să fie trimis înapoi în Italia, pentru a locui cu mătușa sa italiană, cel puțin până la o posibilă decizie diferită din partea instanțelor italiene. Biran, în vârstă de 6 ani, este singurul supraviețuitor al unui accident de telecabină petrecut în nordul Italiei, în luna mai. Micuţul fusese adus ilegal în Israel, din Italia, de către bunicul său israelian, scrie The Jerusalem Post.


Accidentul s-a soldat cu moartea a 14 persoane, inclusiv tatăl lui Eitan, Amit Biran; mama lui, Tal Peleg; fratele său de un an, Tom; și străbunicii săi, Barbara Cohen Konisky și Itshak Cohen.

Citeşte şi Primele imagini video cu momentul prăbușirii telecabinei din Italia. Cele 14 victime mai aveau un metru și ajungeau în siguranță


Curtea a constatat că Biran avea legături mai profunde și mai confortabile cu familia sa italiană și împrejurimile, decât are cu familia sa israeliană și împrejurimile. În plus, instanța a stabilit că bunicul a încălcat Convenția de la Haga prin luarea lui Biran din Italia fără o decizie judecătorească. De asemenea, judecătoarea Iris Ilutovici Segal l-a obligat pe bunicul matern al copilului, Shmuel Peleg, să achite cheltuieli de judecată de peste 18.000 de euro.

Citeşte şi Telecabina prăbuşită în Italia avea frâna de urgenţă blocată. Mai multe persoane au fost arestate în dosar

Romaniatv.net


Stirile.eu