Abonare la google news

De necrezut: Texasul a ajuns să importe benzină din Europa! Situație dramatică în Houston și Dallas!

Texasul a ajuns să importe benzină din Europa! Ceva de necrezut până cu puțin timp în urmă se întâmplă azi, când din cauza valului de frig abătut asupra regiunii acum o lună rafinăriile din Houston și Dallas au închis complet activitatea.

Astfel, de urgență, cinci tancuri petroliere încărcate cu benzină, care au plecat din Europa spre coasta de Est a Americii, au fost redirecţionate din mers spre portul Huston al Texasului.

Texasul a rămas fără combustibil. Ce s-a întâmplat în februarie

Această măsură a fost luată pentru a acoperi un deficit de aprovizionare apărut după gerul năprasnic din februarie care a paralizat Texasul.

Citeste si:  Colaborare între România și Polonia. Desecretizarea unor documente fabuloase din al Doilea Război Mondial. Cristian Anița, directorul Arhivelor Naționale, anunțul momentului (EXCLUSIV)

Importurile de benzină în Texas sunt neobişnuite deoarece, în mod normal, aici se produce mai mult combustibil decât are nevoie acest stat, iar mare parte din producție este vândută în străinătate. Însă, în februarie, marile rafinării de-a lungul Coastei Golfului şi-au încetat activitatea din cauza valului de frig şi a întreruperii aprovizionării cu energie electrică. Abia de săptămâna aceasta operatorii au început să repornească treptat producţia, numai că unele rafinării au nevoie de câteva săptămâni pentru a reveni la normal.

Bloomberg informează că tancurile petroliere Mitera, Meredian Express, Marlin Maverick, Elka Efesis şi Uzava fie au livrat deja benzină texanilor, fie sunt în drum spre portul Houston. Iniţial, toate cele cinci nave, care au plecat din Italia sau Belgia, trebuiau să ajungă la New York și Savannah, în Georgia.

Citeste si:  China scade, nu economic, ci demografic. Aviz celor aflați în aceeași situație

Texasul a rămas fără combustibil. Toată Coasta de Est este afectată

Din datele oficiale reiese că stocurile americane de benzină au înregistrat o scădere record de 13 milioane de barili numai săptămâna trecută. Cea mai mare pierdere s-a înregistrat pe Coasta Texasului. Deși au venit acolo cinci tancuri petroliere, ele au transportat în total doar 1,5 milioane barili de benzină.

Paul Hardin, președintele Texas Food & Fuel Association, statul american are rezerve foarte mici de benzină: „Dacă nu vom avea achiziţii stimulate de panică, am putea să depăşim următoarele trei-patru zile”. De exemplu, Patrick DeHaan, analist la firma de consultanţă GasBuddy, susţine că vineri după-amiază 12,2% din benzinăriile din Texas, adică una din opt, nu avea benzină. În același timp, zona New Yorkului, de obicei aprovizionată cu benzină din Houston prin intermediul unei conducte, nu se confruntă cu aceleaşi probleme ca Texasul, asta fiindcă stocurile au fost majorate acum o săptămână.

Citeste si:  Gabi Bădălău, probleme de sănătate după ce s-a vaccinat antiCovid-19. Ce au descoperit medicii Gabi Bădălău, probleme de sănătate după ce s-a vaccinat antiCovid-19

Citeste articolul pe Gandul