vineri 19 noiembrie 6:00 PM

Abonare la google news

De la cine a pornit, de fapt, pandemia de coronavirus. O vânzătoare din piața din Wuhan a fost cea care a răspândit COVID-19

Oamenii de știință au exclus probabilitatea careia COVID-19 ar fi fost conceput într-un laborator. Iată ce spune un studiu organizat de China și Organizația Mondială a Sănătății. 


China și Organizația Mondială a Sănătății au demarat un studiu pentru a scoate la iveală cine a fost, de fapt, pacinetul zero al pandemiei de COVID-19. Teoria potrivit căreia COVID-19 ar fi avut origine într-un laborator, aproape a fost exclusă, ceea ce face infectarea oamenilor să fi fost în mod natural, cel mai probabil prin comerțul cu animale sălbatice.

Unde a fost punctul de plecare al virusului

(VEZI ȘI:CEL MAI MARE ANTIVACCINIST ȘI SUSȚINĂTORUL DIANEI ȘOȘOACĂ A MURIT INFECTAT CU COVID-19)


Timp de patru săptămâi o echipă de experți de la Organizația Mondială a Sănătății a cercetat orașul Wuhan și împrejurimile, alături de reprezentații în Sănătate din China,  în încercarea de a afla punctul de plecare al virusului.

Într-un raport publicat în luna martie, aceștia au expus concluziile cercetării, potrivit cărora virusul Sars-CoV-2 a fost probabil transmis de la lilieci la oameni, printr-un alt animal, specificând însă că mai sunt necesare și alte cercetări.

(VEZI ȘI:APROAPE 89.000 DE PERSOANE VACCINATE ÎN ROMÂNIA, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. CÂTE REACȚII ADVERSE AU FOST RAPORTATE)

Reamintim că primul caz de COVID-19 ar fi fost o vânzătoare de la piața din orașul Wuhan care a raportat primele simptome pe data de 11 decembrie, însă până la aceasta descoperire, s-a crezut că pacientul zero ar fi fost un contabil care nu ar fi avut nicio treabă cu Wuhan. Acesta a raportat primele simptome pe data de 16 decembrie, cu 5 zile după vânzătoarea de la piață, a declarat Michael Worobey, șeful catedrei de ecologie și biologie evoluționistă de la Universitatea in Arizona, întru-un studiu publicat joi în revista Science.

Michael Worobey susține că există legături puternice între piața din Wuhan și originea pandemiei:

”Debutul simptomelor lui a venit după mai multe cazuri confirmate la lucrătorii din piața din Wuhan, făcând dintr-o vânzătoare de fructe de mare de acolo primul caz cunoscut de coronavirus, cu debutul bolii în 11 decembrie”, se arată în studiu.

(VEZI ȘI:CE PROMITE O FIRMĂ GERMANĂ PENTRU ANGAJAŢII CARE SE VACCINEAZĂ ANTI-COVID: „PIERDEM MAI MULT DACĂ SE ÎMBOLNĂVESC)

Acesta a spus că majoritatea cazurilor simptomatice timpurii au fost legate de piață, în special de secțiunea vestică unde erau ținuți în cuști câini enoți, şi a oferit dovezi puternice ale unei origini a pandemiei de pe piața de animale vii.

”În acest oraș de 11 milioane de locuitori, jumătate dintre cazurile timpurii sunt legate de un loc de dimensiunea unui teren de fotbal. Devine foarte dificil de explicat acest tipar dacă focarul nu a început pe piață”, a declarat Worobey pentru New York Times.

Sursa foto:Pixabay.ro

Cancan.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !