luni 19 iulie 7:00 PM

Abonare la google news

De la Academia „Gheorghe Hagi”, direct la FC Barcelona! Pierdere mare pentru „Rege”


Numele său nu spune foarte multe lucruri în România, însă pentru academia lui Gheorghe Hagi a fost un personaj care şi-a pus amprenta asupra filozofiei „Regelui”. Pere Romeu a fost unul dintre asistenţii lui Ruben de la Barrera la Viitorul Constanţa, a lucrat foarte mult cu tinerii jucători de la club, însă ruptura de antrenorul spaniol a însemnat şi încheierea colaborării cu acesta.


De la Academia „Gheorghe Hagi”, direct la FC Barcelona! Pierdere mare pentru „Rege”

Echipa feminină a Barcelonei este, în acest moment, cea mai puternică formaţie din lume. În sezonul trecut, Barca Femeni a cucerit titlul şi Cupa în Spania, dar şi trofeul Ligii Campionilor. Cu toate acestea, Lluis Cortes a fost înlocuit cu Jonatan Giraldez.

La scurt timp, Giraldez a început să-şi construiască staff-ul, iar în fruntea listei a fost pus antrenorul Pere Romeu, rămas liber de contract după aventura de la Viitorul Constanţa. Oferta a fost făcută, iar tânărul antrenor nu a stat pe gânduri!

Pere Romeu a mai lucrat la Barcelona, în cadrul academiei „La Masia”, timp de trei ani. A fost secundul lui Sergi Milla,  la echipele de juniori – generaţia 2004, fiind unul dintre cei care i-a descoperit pe Ilias Akhomach, Gavi sau Angel Alarcon, trei dintre cei mai talentaţi tineri fotbalişti spanioli, consideraţi următoarele staruri ale fotbalului mondial.

Pere Romeu a ajuns în România, la cererea lui Ruben de la Barrera. Lucrurile nu au mers aşa cum trebuiau, de la Barrera a fost îndepărtat, iar, rând pe rând, oamenii din staff-ul său au părăsit şi ei clubul.

De la Academia De la Academia „Gheorghe Hagi”, direct la FC Barcelona! Pierdere mare pentru „Rege”

Un alt om din staff a părăsit echipa lui Gică Hagi

De asemenea, un alt spaniol important a plecat de Viitorul Constanţa, transformată acum în Farul Constanţa. Este vorba de Bori Moreno, fost antrenor, devenit între timp analist tactic şi care a ocupat funcţia de director de metodologie la Viitorul Constanţa, în ultimii doi ani.

Bori Moreno a decis să întrerupă colaborarea cu Gheorghe Hagi din dorinţa de a reveni în antrenorat. Acesta a semnat cu o echipă puternică din prima ligă a Andorrei, Atletic Club Escaldes.

„La Viitorul,  datoria mea a fost să-i învăţ pe antrenori, să facă rapoarte de jucători, cum să-i recruteze. Cred că am făcut o treabă bună. Am avut un contract de doi ani, însă a venit pandemia de coronavirus. Ne-au spus că veniturile au scăzut aşa că ne-a redus contractele la jumătate. Nu aveam altă alternativă. Am avut opţiuni, precum Lugo, dar condiţiile nu erau bune. În România, există puţine echipe care au cu adevărat un proiect sportiv, o bază, obiective în funcţie de rezultate. Filozofia academiei este clară – dezvoltă jucătorii pentru a-i îmbunătăţi şi a-i transfera. Nu este ca-n alte locuri”, a declarat Bori Moreno, în presa din Spania.

Playsport.ro