joi 27 mai 3:00 PM

Abonare la google news

De ce vrea să plece Andrei Burcă de la CFR. Ce club îl dorește și cât oferă


CFR are și jucători care n-ar mai vrea să rămână la echipă, în ciuda trofeelor obținute în Liga 1 și a perspectivei jocurilor din cupele europene. Unul dintre ei e Andrei Burcă.


Burcă a anunțat, încă de la începutul lunii mai, la interviul acordat după CFR – Academica Clinceni: „Îmi doresc foarte mult să plec în această vară. Sunt discuții, sper să iau cea mai bună decizie. Aștept ofertele”.

Fundașul de 28 de ani a repetat această idee și după festivitatea de premiere de după ultimul titlu.

De ce vrea să plece Andrei Burcă de la CFR. Ce club îl dorește și cât oferă

Burcă are doi ani de când s-a transferat la CFR, iar aceștia au fost cei mai buni din cariera lui. A devenit nelipsit din primul „11” al campioanei, a câștigat două titluri, a jucat în cupele europene și a ajuns în echipa națională. Iar fundașul central simte că este cel mai bun moment ca el să se transfere.

Ofertă de 1,4 milioane de la Al – Ain

Prosport.ro a aflat de ce Burcă vrea să plece de la CFR. Se pare că tentațiile sunt mai mult financiare decât sportive. Fundașul știe că sunt oferte pentru el, iar cea mai importantă este de la Al – Ain, club din Emiratele Arabe Unite. Doar că Burcă se lovește de refuzul oficialilor campioanei, care nu sunt încântați de propunere.

1.4 milioane de dolari oferă Al – Ain în schimbul lui Burcă, însă CFR a cerut cu un milion în plus. Conducătorii din Gruia nu vor să se despartă ușor de fundașul care a bifat peste 80 de partide în doi ani în tricoul CFR-ului pentru că știu că va fi greu de înlocuit. Iar păstrarea lui Burcă ar putea însemna mai mulți bani din participarea în cupele europene.

Aceeași strategie și cu Iftime

Fundașul de 28 de ani a fost una dintre cele mai bune afaceri ale CFR-ului, în perioada Varga. Burcă a fost transferat de la FC Botoșani pentru 150.000 de euro, iar fotbalistul a procedat la fel când a vrut să se transfere în 2019. Valeriu Iftime a declarat că fundașul central „i-a forțat mâna”. „Jucătorul s-a înțeles cu CFR și apoi a venit la mine și mi-a zis că trebuie să-i dau drumul, să nu-i stric viitorul. Îmi pare rău că-l dau pe o sumă așa mică”, spunea Iftime în 2019.

Prosport.ro