Abonare la google news

De ce trebuie să-ți lași numărul de telefon în geam atunci când știi că ai parcat aiurea?

Lipsa locurilor de parcare din București i-a făcut pe șoferi să se adapteze. Astfel, a apărut ”metoda” numărul de telefon lăsat în geam.

Aceasta presupune ca în momentul în care un șofer care nu deține un loc de parcare își lasă mașina parcată pe locul altcuiva. Mai există și posibilitatea când acesta blochează pe cineva parcat regulamentar. Așa că, înainte de a păsări mașina, lasă în geam, scris pe o hârtie, numărul de telefon.

În momentul în care proprietarul locului de parcare ajunge acasă și vrea să își parcheze mașina pe locul lui, plătit la primărie, va folosi numărul de telefon lăsat în geam. Sună la acel număr pentru a-i comunica șoferului că trebuie să elibereze locul de parcare.

Citeste si:  Un nou record de pacienți internați în stare gravă. Numărul deceselor rămâne ridicat

Ce se poate întâmpla dacă nu lași numărul de telefon în geam după ce parchezi aiurea?

În caz contrar, proprietarul poate suna la poliție. În unele cazuri se lasă cu amenzi și ridicarea mașinii de pe locul de parcare ocupat abuziv.

Există situații în care unii proprietari ai locurilor de parcare sunt dispuși să le ”împartă” și cu alți participanți la trafic, pentru câteva ore. Respectiv, în acele ore în care ei oricum se află la serviciu, iar locul din fața blocului rămâne liber. Totuși, aceasta este o înțelegere neoficială, să spunem așa.

Citeste si:  GRAFICE Numărul de teste pentru COVID a crescut și săptămâna trecută, dar și rata de pozitivare. Peste 20% din infectările depistate au fost din București

Legea spune că un loc de parcare închiriat de la primărie poate fi utilizat în permanență de beneficiar. Potrivit prevederilor în vigoare, parcările de reședință plătite sunt închiriate 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Astfel, fie că sunt acasă sau nu, conducătorii care au achitat taxa de parcare la primărie pot beneficia de loc în orice moment al zilei.

Citeste si:  Crește numărul pacienților de la terapie intensivă. Peste 4.500 de cazuri noi de coronavirus

Dacă ești nevoit să-ți parchezi mașina pentru scurt timp pe locul cuiva, lasă numărul de telefon în geam. Cel mai probabil proprietarul te va suna și îți va spune să vii să-ți muți mașina.

 

Citeste articolul pe Promotor

 13 total views