joi 2 decembrie 11:27 PM

Abonare la google news

De ce se joacă, de fapt, FCSB – UTA fără spectatori! Totul s-a lămurit cu ajutorul autorităților


Meciul FCSB – UTA Arad din etapa cu numărul 18 din Liga 1 se va juca în cele din urmă fără spectatori. Anunțul a fost făcut după ce Guvernul României a venit cu noi lămuriri în ceea ce privește hotărârea care reglementează accesul pe stadioane în această perioadă, în contextul pandemiei de Covid-19.


Motivul pentru care FCSB – UTA Arad se va juca fără spectatori

Inițial, hotărârea prevedea ca spectatorii să aibă acces pe stadion doar până la ora 21:00. Ulterior, s-a decis ca oamenii să poată rămână și după această oră, în cazul partidelor începute mai târziu.

Această decizie a lăsat însă loc de interpretări. Au existat voci care au susținut că din acel moment fanii își pot vedea echipele favorite de la fața locului, indiferent de ora de disputare a meciului, dacă vor prezenta biletele polițiștilor care îi opresc după partidă.

Acest lucru nu este însă valabil. DSU a venit cu precizări suplimentare în acest sens. Așadar, suporterii pot rămâne pe stadion și după ora 21:00 doar în cazul în care meciul, început anterior, nu se termină până la acel moment.

În schimb, partidele care vor începe la 21:00 sau mai târziu se vor disputa fără spectatori. Această decizie a fost rezumată de cei de la FCSB pe site-ul oficial al clubului.

FCSB anunţă că, în urma reinterpretării Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021, partida cu UTA Arad, de duminică seară (21:30), de pe Arena Naţională, se va disputa, din păcate, fără spectatori”, a anunțat clubul roș-albastru.

FCSB a anunțat de asemenea și că fanii care și-au achiziționat deja bilete pentru meciul cu UTA vor primi banii înapoi.

Își va schimba Gigi Becali din nou părerea despre Raed Arafat după aceste noi precizări?

Rămâne astfel de văzut cum va reacționa Gigi Becali la auzul acestei vești. Finanțatorul FCSB-ului a fost foarte încântat după ce s-a anunțat că spectatorii vor putea urmărit tot meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB de etapa trecută și chiar a ținut să îl felicite pe Raed Arafat, șeful DSU, pentru că „i-a venit mintea la cap”.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că i-a venit lui Raed Arafat mintea la cap și i-a lăsat pe suporteri să vadă tot meciul. Dacă oamenii vedeau doar o repriză pe stadion, ne făceam de râsul lumii și ajungeam pe toate canalele de știri. Am văzut că Rotaru a dat și el niște declarații înainte de meci. Iar clubul a dat un comunicat. Oamenii de la Craiova aveau dreptate.

Dacă vor veni și cei din Peluza Nord la meci? Asta nu știu! Vorbiți cu șeful lor, Mustață. Oricum și cu suporterii noștri alături de noi sau fără ei, noi tot mergem la victorie pe Oblemenco. Îi iert acum toate greșelile lui Arafat. Oamenii nu sunt sclavii nimănui și nu putem să facem noi cu ei tot ce vrem”, a spus Becali la acel moment pentru ProSport.

Toni Petrea, out de la FCSB? Numele surpriză aflat în pole position pe lista lui Gigi Becali

Playsport.ro