miercuri 26 mai 3:06 PM

Abonare la google news

De ce se accidentează Simona Halep atât de des!? Dezvăluiri inedite despre viața extrasportivă a româncei, făcute de un om important din tenis

Simona Halep (29 de ani) a suferit numeroase accidentări de-a lungul carierei, dar mai ales în acest an! Un om important din tenisul românesc, Mihai Rusu (73 de ani), fost jucător profesionist, actualmente antrenor în Germania, a explicat pentru Prosport.ro de ce se accidentează Simona atât de des. 


Simona Halep rateză Grand Slam-ul de la Roland Garros după ce a suferit o ruptură la gamba stângă, dar în 2021 s-a mai retras și de la alte turnee, din cauza unor probleme la umăr sau la spate! Privită din perspectiva unui fost tenismen și reputat antrenor, situația Simonei a fost cauzată de mai multe greșeli comise atât pe teren, cât și în afara lui.

Mihai Rusu, fostă voce a Europei Libere și un specialist recunoscut de lumea tenisului, pune sub semnul întrebării faptul că Simona Halep ar avea o viață extrasportivă exemplară! E cunoscut că jucătoarele din Top 10 WTA își monitorizează atent viața extrasportivă, dar se pare că Simona a neglijat acest aspect.


De ce se accidentează Simona Halep atât de des!? Dezvăluirile inedite ale lui Mihai Rusu despre viața extrasportivă a româncei

Simona Halep ar fi făcut greșeli în strategia din ultimii ani, dar Mihai Rusu atrage atenția și asupra unor detalii foarte importante în tenis, cum ar fi alimentația sau modul în care Simona îmbină viața sportivă cu viața mondenă: „Antrenamentele și meciurile ei au fost, în ultimii doi ani și jumătate, în „salturi”, pauze, reveniri, forțări! Antrenamentele au de obicei o intensitate de 80%, maximum 90%. Iar în meci ai nevoie, de la prima minge, de 100% performanță! Și atunci, ei i-au lipsit în meciurile și în turneele mari cel puțin 5% pentru a ajunge la forma prin care a câștigat turnee de Grand Slam și a devenit lider WTA. Alte cauze: regenerarea – nu știm cum s-a regenerat; alimentația – nu știm ce mănâncă și ce consumă!

Despre viața sportivă sunt semne de întrebare pentru că noi cunoaștem viața mondenă, mai puțin viața sportivă! Se sacrifică pentru viața sportivă? Antrenamente, meciuri, program special pentru anumite turnee, în funcție de suprafață, în funcție de puncte, în funcție de bani, în funcție de interesele ei! Acum, ea trebuie să își treacă în revistă cum a obținut aceste rezultate. Dacă au fost ele planificate sau întâmplătoare. S-a sacrificat pentru aceste turnee și rezultate sau le-a obținut din talent? Sau a câștigat turnee de Grand Slam în situații de conjunctură? Ea a devenit lider mondial atunci când Serena era gravidă! Dacă Serena nu era gravidă, domina încă tenisul. După sarcină, ea a mai avut patru finale de Grand Slam-uri!”, a fost analiza inedită făcută pentru Prosport.ro de Mihai Rusu, fost tenismen de valoare la Steaua.

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !