Abonare la google news

De ce s-au prelungit restricțiile de circulație pe timpul nopții. Premierul Florin Cîțu explică totul

 

Potrivit declarațiilor făcute de premierul Florin Cîțu, a fost necesară prelungirea restricțiilor de circulație pe timpul nopții, din cauza faptului că oamenii nu au respectat măsurile impuse în iarnă. 

„Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost (…) Este o măsură folosită cu succes în alte țări. (…) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricție, este o restricție minoră în viziunea mea”, a explicat premierul Florin Cîțu.

De altfel, Florin Cîțu a declarat și faptul că autoritățile nu au impus restricții mai dure deoarece vaccinarea va face diferența.

„Eu zic că diferența o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus față de câți avem acum”, a precizat Florin Cîțu.

Guvernul a acceptat modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. Interdicția va fi valabilă în intervalul orar 22.00 – 05.00.

CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS ROMÂNIA, 10 MARTIE. 100 DECESE S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Se deschid peste 70 de centre de vaccinare

Noile puncte de vaccinare funcționează atât în centre deja existente, cât și în alte locații identificate de autoritățile locale/județene.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Programările se fac individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

VEZI ȘI CORONAVIRUS ROMÂNIA, 10 MARTIE. 4.564 DE CAZURI NOI S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Citeste articolul pe Cancan