17 martie 5:18 PM

Abonare la google news

De ce au fost inventați fulgii de porumb, de fapt. Secretul a ieșit la iveală, după atâția ani

Secretul a ieșit la iveală, după atâția ani. Cine a inventat fulgii de porumb și care a fost motivul adevărat pentru care au fost folosite aceste cereale, pentru prima dată. Descoperirea șocantă care tocmai a ieșit la iveală. Medicilor nu le-a venit să creadă.

De ce au fost inventați fulgii de porumb, de fapt

Îi mănânci în fiecare dimineață, la micul dejun. Cu iaurt, cu lapte sau fructe de pădure, fulgii de porumb constituie o masă sănătoasă, bogată în fibre și nutrienți. Dar te-ai întrebat vreodată cine și cum a invetat fulgii de porumb? Se pare că americanii au fost primii care au gustat acest tip de cereale cu lapte, ca prima masă a zilei, la începutul secolului al XX-lea.

Deși gustul lor este unul delicios, persoana care a invetat fulgii de porumb nu a avut scopul de a produce senzația de sațietate, ci dimpotrivă. Cel care a inventat fulgii de porumb a vrut, de fapt, să reducă libidoul.

Medicul John Harvey Kellogg, adventist de ziua a şaptea, era un susţinător al reformei morale şi al abstinenţei. Doctorul furniza, la sanatoriul său din Chicago, consultații medicale gratuite, băi gratuite, o şcoală de seară pentru chinezi şi un serviciu de asistenţă medicală, precum și o alimentație specială, despre care el credea că reduce poftele carnale.

Fulgii de porumb erau folosiți pentru a trata autosatisfacerea, considerată o boală

Conform cercetărilor lui Kellogg, alimentele ar fi acţionat precum medicamentele, pentru a reduce libidoul, ceea ajuta la combaterea autosatisfacției. Această formă de ușurare era considerată vinovată pentru o serie de boli, afecțiuni și probleme psihice.

Kellogg a practicat abstinența pe întregul parcurs al căsniciei sale, neconsumându-și mariajul cu femeia pe care o dusese la altar. Bărbatul era fermn convins că onaniștii sunt persoane care dezvoltă probleme psihice, emoționale și spirituale.

Cele mai des întâlnite simptome ale unui om care practica autosatisfacerea erau, de obicei, îndrăzneala, infirmitatea, schimbările bruște de dispoziție, acneea și palpitațiile. Pentru a reduce libidoul, nutriționistul era de părere că oamenii trebuie să urmeze o dietă bogată în cereale și alimente ușoare, spre deosebire de mesele bogate în calorii care stimulau dorințele trupești.

Medicul le-a impus pacienţilor săi un regim care consta în consumul de făină de ovăz şi făină de porumb coaptă sub formă de biscuiţi, fără zahăr, care au căpătat numele de granola. Mai târziu, Kellogg a creat fulgii de porumb.

Citeste articolul pe PlayTech