vineri 22 octombrie 1:11 PM

Abonare la google news

David Popovici, pe urmele Larisei Iordache în sportul internațional

David Popovici se numără printre ei cinci sportivi nominalizaţi de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european” în sporturile de vară.


Ceilalţi nominaliaţi sunt: britanica Sky Brown (skateboarding), spaniola Adriana Cerezo Iglesias (taekwondo), rusoaica Viktoria Listunova (gimnastică artistică) şi sârboaica Adriana Vilagos (atletism).

Votul şi ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin (Slovacia), programat în perioada 25-26 noiembrie, iar câştigătorul va primi o bursă de formare de 15.000 de euro, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român..


Înotătorul David Popovici, pe urmele Larisei Iordache! Nominalizat la titlul de „Cel mai bun tânăr sportiv european” în sporturile de vară

Locurile doi şi trei vor fi recompensate cu 8.000 de euro, respectiv 5.000 de euro, în timp ce ceilalţi doi nominalizaţi vor primi câte 3.000 de euro.

David Popovici a reuşit în 2021 să câştige trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori, la 100 şi 200 m liber, şi să se claseze pe locul 4 la JO de la Tokyo la 100 m liber.

Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au realizat performanţe remarcabile şi au avut un comportament excepţional pe terenul de sport şi în afara acestuia.

A fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă, scrie Agerpres.

Aceasta esta a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat, reprezentanţii Comitetelor Olimpice Naţionale participante la Adunarea Generală a EOC.

David Popovici a semnat cu Dinamo

CS Dinamo a anunţat, la 27 septembrie, că înotătorul David Popovici a ales să reprezinte clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

„Cel mai talentat înotător român din noua generaţie, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României. Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, îşi va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni şi antrenorul Adrian Radulescu”, a anunţat clubul Dinamo.

Prosport.ro


Stirile.eu