luni 1 noiembrie 12:45 AM

Abonare la google news

Daniil Medvedev, nehotărât în privința participării la Australian Open


Campionul de la US Open, Daniil Medvedev, a declarat duminică că este nerăbdător să joace la Openul Australiei din ianuarie, dar nu a putut confirma participarea sa, în condițiile în care la Melbourne vor fi acceptați doar jucătorii care au fost vaccinați împotriva COVID-19.


Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat în această săptămână că niciun jucător nevaccinat nu va fi autorizat să joace în turneu, în ciuda faptului că premierul Scott Morrison a declarat anterior presei locale că aceștia ar putea concura, dar numai după ce vor fi supuși unei carantine de două săptămâni.

Medvedev a refuzat să dezvăluie statutul său în ceea ce privește vaccinarea și a declarat că preferă să păstreze confidențialitatea dosarelor sale medicale, o poziție similară cu cea a numărului unu mondial Novak Djokovic.

„Întotdeauna am spus-o, că îmi place foarte mult răspunsul lui Novak în această privință. Vreau să-mi păstrez informațiile medicale, indiferent dacă este vorba despre vaccin, despre o accidentare la picior, la cap… Vreau să-mi păstrez confidențialitatea medicală cu un motiv”, a declarat numărul doi mondial înaintea Mastersului de la Paris, citat de Reuters.

„Simt că tenisul este un sport atât de brutal, în care ești mereu unu la unu cu adversarul tău, iar orice informație pe care i-o dai se poate întoarce împotriva ta.

„Dacă joci în Australia, este evident că ești vaccinat. Așa că de aceea am spus că sunt dispus să joc în Australia, dar nu voi spune dacă mă veți vedea acolo, vom vedea în ianuarie.”

Rusul, care va încheia anul după finala Cupei Davis din decembrie, a cerut, de asemenea, ca administratorii circuitului ATP să scurteze durata sezonului și să reducă volumul de muncă al jucătorilor.

„Suntem, probabil, singurul sport de top care se joacă 11 luni pe an… așa că vom avea cam două săptămâni și jumătate (după Cupa Davis) de intersezon, pentru a ne pregăti pentru Australian Open, ceea ce, evident, nu este suficient”, a spus el.

„Așadar, este un subiect foarte greu, în care aș putea vorbi ore în șir și, de fapt, nu am un răspuns real, dar, da, ar fi mai bine dacă sezonul ar fi un pic mai scurt”.

Stiripesurse.ro