Abonare la google news

Daniel Funeriu: Problema abandonului şcolar nu se rezolvă de Ministerul Educaţiei, se rezolvă de Ministerul de Interne. ce spune de educaţia sexuală în şcoli

Daniel Funeriu, afirmă că problema abandonului şcolar cu care se confruntă România nu poate fi rezolvată de către Ministerul Educaţiei, ci de către cel de Interne. El susţine că primarii care cer votul adulţilor ar trebuie să se asigure că cei mici merg la şcoală, întrucât „deşcolarizarea” copiilor este faptă care intră sub incidenţa legii penale.

„Problema abandonului şcolar nu se rezolvă de către Ministerul Educaţiei, ea se rezolvă de Ministerul de Interne. Problema esenţială a României – toată lumea zice: Vai, nu au copiii acces la educaţie – în mandatul meu ştiu că 96% dintre copiii României făceau mai puţin de patru kilometri până la şcoală. (…) Problema nu este accesul la educaţie, problema este numărul uriaş de copii care nu sunt lăsaţi să meargă la şcoală. Legea spune că este o chestiune penală să-ţi deşcolarizezi copilul. Aşa spune legea. Şi e foarte bine că spune lucrul ăsta, trebuie însă să o şi aplicăm”, a declarat Funeriu la emisiunea Insider Politic.

Acesta a adăugat că Ministerul  de Interne „are a face şi cu administraţia, şi cu primarul”, subliniind că nu ministrul îl duce pe un elev de şase ani care nu e lăsat de părinţi la şcoală, ci primarul, care ştie să meargă să ceară votul părintelui, dar nu se ocupă să-l ducă pe copil la şcoală”.

„Atenţie, nu spuneţi că am spus că trebuie duşi copiii la şcoală cu poliţia! Am spus Ministerul de Interne, care are şi administraţia, primăriile”, a menţionat fostul ministru.  El susţine că dacă ar fi oficial al Guvernului, nu au acorda bani acelor primării care nu se ocupă ca cei mici să meargă la şcoală.

Daniel Funeriu despre educaţia sexuală în şcoli: Acest câmp de ruină al dezbaterii naţionale pe această temă este rezultatul unor politicieni inepţi, care nu înţeleg ce naţie conduc

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că dezbaterea publică pe tema educaţiei sexuale în şcoli „a mărit falia” în societate. El aminteşte să în prezent educaţia sexuală face parte din programa şcolară obligatorie . „Acest câmp de ruină al dezbaterii naţionale pe această temă este rezultatul unor politicieni inepţi, care nu înţeleg ce naţie conduc”, afirmă fostul ministru.

Vacanţă de vară de doar o lună pentru recuperarea pierderilor din pandemie

Întrebat, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv dacă trebuie făcută educaţie sexuală în şcoală, fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu a răspuns: „Da, absolut!” . „Două elemente. Unu: astăzi, această educaţie este prevăzută în programa obligatorie. Pe asta trebuie să ne concentrăm, să ne asigurăm că mai multe conţinuturi sunt livrate copiilor. Al doilea element: din păcate, acest câmp de ruină al dezbaterii naţionale pe această temă este rezultatul unor politicieni inepţi, care nu înţeleg ce naţie conduc. Astăzi, România s-a polarizat între tinerii foarte moderni, corporatişti aşa, metaforic, care au un partid, USR-PLUS, care din păcate nu mai e partidul corporatiştilor, a devenit partidul corporatriştilor. Deci avem această franjă şi o avem pe a doua, cea a României tradiţionale. Ceea ce aceşti politicieni inepţi nu au înţeles deschizând această dezbatere este că prin modul inept prin care au dus dezbaterea publică au mărit falia între cele două. Şcoala este locul în care se întâlnesc toţi copiii României, şcoala este locul în care faliile sociale trebuie umplute, trebuie să nu mai existe. Or, ei au dus dezbaterea într-o zonă a celor care dădeau cu lingura în oală şi astăzi, oamenii normali, 99% dintre români care vor o educaţie normală pentru copiii lor, vor copiii lor să ştie anumite lucruri, nu mai sunt parte a dezbaterii şi îi auzim în spaţiul public pe cei care sunt adepţii unei hipersexualizări, foarte agresivi, şi pe alţi oameni pentru care sexul e tabu”, a afirmat Daniel Funeriu la Prima Tv.

El consideră că, în materie de educaţie sexuală, „şcoala trebuie să suplinească ceea ce părinţii nu livrează”, el arătând că programa şcoală este „acoperitoare” în acest moment, în această, privinţă şi trebuie doar aplicată.

Evaluare Naţională 2021. Ghinion teribil pentru un elev. A fost dat afară din examen după ce a primit un mesaj RO-ALERT pe telefon!

Citeste articolul pe RomaniaTV