duminică 26 septembrie 8:48 PM

Abonare la google news

Daniel Fenechiu, după Congresul PNL: Nu cred că se pune problema unei ‘epurări’ + Ce spune de huiduielile la adresa lui Klaus Iohannis


Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a subliniat că invitația către USR PLUS să revină la guvernare este cât se poate de clară. „Ideea de a nu ne ruga este legată de împrejurarea că nu suntem prizonieri unei situații în care să facem orice concesie își dorește USR PLUS”, a explicat el, duminică, pe B1 TV, unde s-a arătat de părere că „o anumită conduită care s-a manifestat ieri la adresa președintelui Klaus Iohannis n-ar trebui să rămână neanalizată în interiorul forurilor partidului”.


„În toate luările de cuvânt, Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției, că nu rugăm USR să vină la guvernare, dar îi așteptăm, iar în momentul în care primul-ministru și actualul președinte al partidului spune treaba asta, e cât se poate de clar că anumite discuții informale au avut loc și nu este o simplă vorbă, deci din punctul acesta de vedere, da, astăzi matematic avem vreo 170 și ceva de voturi din cele 233 care ne sunt necesare, însă așteptăm ca după Congresul USR lucrurile să se rezolve și să se refacă coaliția”, a declarat Daniel Fenechiu.

Întrebat dacă se poate vorbi de „o noapte a cuțitelor lungi” în PNL după finalizarea congresului, având în vedere că diverși reprezentați din echipa Orban ar sugera că urmează o „epurare” a celor care l-au susținut pe fostul președinte, senatorul liberal a afirmat: „Nu dețin nicio informație în sensul acesta. Pot să vă asigur că la Senat, unde eu sunt lider de grup și unde lucrurile se întâmplă prin intermediul meu, nu va exista o epurare. Pe de altă parte, cunoscându-l bine pe Florin Cîțu și cunoscând oamenii care sunt în jurul lui, nu cred că se pune problema unei epurări. Folosirea cuvântului „epurare” cred că este făcută în alt scop decât un scop onest, obiectiv și care să aibă legătură cu realitatea”.

„Nu e o problemă de orgolii, e o problemă de responsabilitate. Invitația către USR PLUS să revină este cât se poate de clară și ideea de a nu ne ruga este legată de împrejurarea că nu suntem prizonieri unei situații în care să facem orice concesie își dorește USR PLUS pentru a continua guvernarea. Ne dorim să guvernăm în condiții normale, evident, împreună, și așteptăm ca și feedback-ul de la ei să fie un feedback în sensul înțelegerilor pe care le-am avut cu ei și în sensul programului de guvernare. Referitor la epurare, mai vreau să mai spun două lucruri. Repet, n-am nicio informație în sensul acesta, însă eu personal cred că o anumită conduită care s-a manifestat ieri la adresa președintelui Klaus Iohannis n-ar trebui să rămână neanalizată în interiorul forurilor partidului. Aceasta este părerea mea, opinia mea”, a adăugat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Stiripesurse.ro