Abonare la google news

Danian Cioloș salută intenția UE de a introduce „pașaportul verde”

Europarlamentarul Dacian Cioloș salută intenția Uniunii Europene de a introduce în circulație, înaintea vacanțelor de vară, “pașaportul verde”, un certificat sanitar care va facilita călătoriile în interiorul UE.

În această săptămână, mai exact miercuri, ar urma să fie prezentată o propunere finală a proiectului de certificat. Acesta va permite libera circulație în țările membre ale UE fără niciun fel de restricții.

Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene, la care se vor conecta statele membre și prin care se va emite acest certificat de vaccinare, de test negativ sau de test anticorpi, că am trecut prin boală, ca să poată circula liber cetățenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze libera circulație, fără să mai fi oprit la fiecare frontieră să ți se verifice un document”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Citeste si:  Directorul FBI va fi audiat în Congresul SUA. Va răspunde pentru incidentele de la Capitoliu

“Pașaportul verde”, apreciat de Dacian Cioloș. Ce spune Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă

“Pașaportul verde” va conține informațiile posesorului legate de COVID: dacă a fost vaccinat, dacă a trecut prin boală, dacă are test făcut și rezultatul acestuia.

Așa-numitul „pașaport verde” are rolul de a facilita călătoriile în spațiul comunitar înainte de vacanțele de vară, a anunțat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

Citeste si:  Cum funcţionează vaccinul anti-COVID.Explică un medic român din Suedia

Certificatul verde numeric, care va deveni propunere legislativă, va fi prezentat, propus miercuri miercuri, 17 martie. Va conține informații foarte precise, dar simple. Informații care vor indica dacă o persoană a fost vaccinată contra COVID-19, dacă s-a vindecat de COVID-19 sau că a primit un rezultat negativ la test. Certificatul va fi fie electronic, fie pe hârtie pentru cei care nu vor să-l aibă pe telefon, este dreptul lor. Va avea un cod QR, va fi gratuit, desigur, va fi în limba țărilor de origine, va exista traducere în engleză pentru deplasările în alte state, va fi valabil în toate țările Uniunii Europene”, a declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă.

Citeste si:  Biletul Zilei: Mizăm pe fotbal pentru un nou „VERDE” »»

„Trebuie să apară până la finalul lui iunie!”

Acesta a mai precizat că respectivul certificat ar urma să intre în vigoare înaintea vacanțelor de vară, pentru a salva sezonul turistic.

Trebuie să apară acest certificat sanitar până la finalul lui iunie, e un obiectiv bun. Este esențial să facem totul pentru a salva sezonul turistic”, a mai spus Thierry Breton.

Citeste articolul pe Gandul

 20 total views