Abonare la google news

Danemarca zdrobește Țara Galilor și merge în sferturi la EURO 2020!

Danemarca s-a calificat fără emoții în sferturile de finală de la EURO 2020, devenind prima echipă care a atins această fază la acest turneu final.

În jocul care a deschis faza optimilor cu Țara Galilor, de pe „Johan Cruijff ArenA” din Amsterdam, danezii au reușit un meci de poveste, conducând ostilitățile „da capo al fine”, impunându-se cu un neverosimil 4-0 (1-0). Golurile nordicilor au fost marcate de Kasper Dolberg (min. 27, 48), Joakim Maehle (min.89) și Martin Braithwaite (min. 90+6).

Semifinalişti în 2016, galezii au încheiat partida în 10 jucători, Harry Wilson văzând cartonaş roşu în minutul 90 pentru un fault dur la Maehle.

„Din multe puncte de vedere, am început bine. Primele 25 de minute au fost bune, dar am încasat acel gol şi lucrurile s-au schimbat. În a doua repriză, am ieşit decişi să jucăm, dar din păcate am făcut o eroare care a condus la cel de-al doilea gol. Este dezamăgitor, suntem frustraţi, dar e de înţeles în situaţia asta. O ocazie ratată pentru noi, dar mă pot declara mândru de colegii mei”, a declatrat Gareth Bale, la finalul partidei.

Întrebat dacă acesta a fost ultimul său meci în tricoul naționalei Țării Galilor, Gareth Bale a plecat de lângă microfon și din fața camerei de filmat.

În sferturi, pe 3 iulie, la Baku, Danemarca va întâlni câştigătoarea dintre Olanda şi Cehia, partida dintre cele două urmând a se disputa astăzi de la ora 19:00 la Budapesta.

Citeste articolul pe Cancan