Abonare la google news

Danemarca – Suedia, finala Campionatului Mondial de Handbal Masculin 2021 din Egipt 2021. Bara a salvat deținătoarea titlului de prelungiri în partida cu Spania

Danemarca a învins Spania cu 35-33 în a doua semifinală a Campionatului Mondial de Handbal Masculin 2021 din Egipt 2021, iar duminică, de la ora 18:30, își va apăra titlul cucerit în urmă cu 2 ani într-o finală cu Suedia. Finala mică se va disputa 3 ore mai devreme, între Spania și Franța.

Danemarca – Suedia, finala Campionatului Mondial de Handbal Masculin 2021

Suedia a produs o surpriză mare prin calificarea în ultimul act, după o pauză de 20 de ani, în urma unui succes destul de clar în fața Franței. Danemarca, în schimb, a câștigat un război al nervilor tari cu Spania, chiar dacă trei sferturi a fost superioară aproape la toate capitolele.

Citeste si:  De azi, vaccinarea a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Cîțu: „Am promis, am făcut”

Mikkel Hansen a ținut să se revanșeze după greșeală din „sfertul” cu Egipt și a ajutat Danemarca să se desprindă la 11-7 după 16 minute de joc. Spania nu a mai reușit aceeași apărare din meciul cu Norvegia și după un început slab a fost nevoită să alerge o perioadă bună de timp după adversară.

Până la jumătatea reprizei secunde, Danemarca a avut controlul complet. Dar pe măsură ce au început să se adune acțiuni care nu s-au mai încheiat cu aruncare la poartă, Spania a început să recupereze terenul pierdut, iar în minutul 49 a avut șansa egalării la 28-29. S-a opus Niklas Landin, portarul fenomen al nordicilor care a intervenit mereu când echipa a avut nevoie de un ajutor. Semifinala oricum s-a aprins.

Citeste si:  Vlăduța Lupău, în doliu. Cine a murit chiar după Crăciun. Este tulburător

Danemarca a luat din nou un avans de patru goluri, 33-29, dar adversarii au refuzat să se predea. S-au aruncat cu toate forțele în atac, au încercat să finalizeze de fiecare dată după 2-3 pase, iar pe final și-a făcut simțită prezența și portarul Perez de Vargas. Acesta a intervenit în două situații unu la unu și i-a oferit din nou șansa Spaniei de a egala la scorul de 33-34.

Finalul a fost pe muchie de cuțit. În minutul 59:35, Daniel Dușebaev a rămas singur pe semicerc pe partea stângă de atac, a strecurat minge pe sub Niklas Landin, dar obiectul a „sărit” în bara transversală, apoi a căzut în fața liniei porții. Adevărat ghinion pentru Spania! Danemarca nu a mai comis greșeala din prelungiri cu Egipt, a mai înscris o dată și s-a impus cu 35-33.

Citeste si:  Danemarca pregătește „paşaportul de vaccinare” anti-COVID

Mikkel Hansen a fost omul meciului cu 12 goluri, premiul fiindu-i decernat de Narcisa Lecușanu.

Așadar, Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2021 va avea o finală nordică, Danemarca – Suedia, așa cum a fost și acum 2 ani. Atunci, danezii au învins Norvegia cu 31-22

Sursa: Prosport