Abonare la google news

Danemarca a interzis condamnaţilor la închisoare pe viaţă să lege noi relaţii amoroase. Care este motivul

Decizia a venit după ce o tânără de 17 ani s-a îndrăgostit de Peter Madsen, un criminal condamnat la închisoare pe viaţă după ce a ucis cu sălbăticie o jurnalistă.

„În ultimii ani, am văzut exemple respingătoare de deţinuţi, care au comis crime atroce, contactând persoane tinere pentru a-şi atrage simpatia şi atenţia lor. Evident, trebuie să se pună capăt acestei situaţii. Condamnaţii la închisoare pe viaţă (…) nu ar trebui să poată folosi închisorile noastre ca pe nişte centre de întâlnire sau platformele mediatice pentru a se lăuda cu crimele lor”, a anunţat ministrul danez al justiţiei, Nick Haekkerup, într-un comunicat.

Proiectul de lege, în şase puncte, prevede să li se interzică deţinuţilor condamnaţi la închisoare pe viaţă să lege noi relaţii în timpul primilor zece ani din condamnarea lor, contrar a ceea ce este astăzi posibil. El vizează de asemenea să-i împiedice să posteze liber mesaje pe reţelele sociale cu privire la crima sau crimele comise, sau să participe la podcast-uri pe aceste subiecte. Astăzi, condamnaţii pot, de exemplu, să-şi spună nestingheriţi opiniile pe Facebook, scrie Agerpres.

De asemenea, posibilităţile de permisie vor fi autorizate doar după 10 ani de ispăşire a pedepsei, în prezent fiind după doi sau patru ani, în funcţie de caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul