27 august 11:12 AM

Abonare la google news

Dan Petrescu vine la Cluj, dar a bătut palma cu Burleanu pentru echipa națională

Dan Petrescu este unul dintre antrenorii de top ai României. După o pauză de câteva luni, se pare că tehnicianul a bătut palma cu Burleanu pentru a prelua echipa națională a României.

Dan Petrescu, garantul succesului

Dan Petrescu, ajuns la 53 de ani, are deja o carieră de succes în antrenorat. El a câștigat campionatul din România de 4 ori (o dată cu Unirea Urziceni și  de 3 ori cu CFR Cluj), devenind un garant al succesului în Liga 1. La CFR Cluj, Dan Petrescu a antrenat în două mandate: 10 iunie 2017 – 5 iunie 2018 și 22 martie 2019 – 30 noiembrie 2020. După plecarea de la Cluj din iarna acestui an, tehnicianul a luat o pauză de o lună și jumătate. Ulterior Petrescu a semnat cu echipa turcă Kayserispor. Aventura tehnicianului român pe banca tehnică a echipei turce a fost una extrem de scurtă. Dan Petrescu a plecat de la Kayserispor după doar 8 meciuri. Astfel, din februarie tehnicianul este liber de contract, dar nu s-a grăbit să semneze un nou angajament.

Dan Petrescu a bătut palma cu Burleanu

După ce la CFR Cluj s-a iscat un adevărat cutremur după rezultatele slabe din cupele europene, Dan Petrescu este considerat înlocuitorul perfect al lui Șumudică. Toate aceste zvonuri sunt date însă peste cap de declarațiile fostului internațional Gabi Balint. Acesta susține că Dan Petrescu s-a înțeles cu Răzvan Burleanu pentru a prelua echipa națională a României. Astfel șansele ca Petrescu să se întoarcă la CFR Cluj sunt minime.

Dan Petrescu e dorit la CFR Cluj pentru că a făcut performanță. Doar că, din câte știu eu, el se cam încălzește pentru echipa națională”, a declarat Gabi Balint la Digi Sport.

Avertizarea lui Gabi Balint

După returul de la Cluj, la CFR schimbările au venit pe bandă rulantă imediat după finalul partidei. Învinsă din nou de Steua Roșie Belgrad, CFR Cluj stă pe un adevărat butoi cu pulbere. Neluțu Varga, patrounul echipei, a decis demiterea întregului staff tehnic dar și al președintelui Marian Copilu. Principalul vizat pentru preluarea conducerii tehnice a CFR-ului este Dan Petrescu. Patronul clujenilor ar fi demarat deja negocierile cu tehnicianul român.

Revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a CFR-ului nu este văzută cu ochi buni de toată lumea. Fostul internațional Gabi Balint, consideră că revenirea lui Petrescu la cârma echipei clujene nu va fi deloc o misiune ușoară.

În zona centrală nu funcționează fundașii. Rodriguez nu prea-mi place, parcă nu e din echipa asta. Sigurjonsson e în scădere, Păun nu mai e ce a fost, rămân doar băiatul ăsta, Petrila, și cu Costache, care sunt cât de cât tineri și aleargă. Mai crează acțiuni, dar nu au experiență.

E o problemă și cu Dan Petrescu, dacă s-ar întoarce. Sigur ar cere jucători, lucru care e o problemă. E greu. Nu știu ce-ar putea aduce pe ultima sută de metri”, a spus Gabi Balint.

Citeste articolul pe PlaySport