joi 2 decembrie 10:08 PM

Abonare la google news

Dan Petrescu, viitorul selecționer al României? Antrenorul campioanei CFR își va anunța decizia în următoarele zile


Dan Petrescu poate fi viitorul selecționer al României. După refuzurile lui Gică Hagi și Răzvan Lucescu, antrenorul campioanei a trecut în fruntea listei de preferințe a șefilor Federației. Burleanu și Stoichiță par determinați să își obțină omul, de data aceasta. Petrescu este un antrenor experimentat, care a demonstrat că poate obține rezultate.


De aceea este considerat de foarte multă lume drept tehnicianul ideal pentru naționala României în acest moment. Iar Bursucul” a lăsat de înțeles de mai multe ori în trecut că își dorește să devină selecționerul echipei naționale. Nu este prima dată când acesta este dorit la lot, dar acum sunt șanse importante să se materializeze.

Dan Petrescu nu mai neagă negocierile cu Federația. Se pregătește să devină viitorul selecționer al României

Dan Petrescu a mai fost în vederile Federației, dar niciodată nu s-a ajuns la discuții avansate. Și acum, după ce Mirel Rădoi a plecat de la echipa națională, tehnicianul CFR-ului a anunțat că nu a fost contactat de nimeni. Dar acest lucru s-a schimbat.

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au plecat joi dimineață la Cluj-Napoca pentru a purta negocieri cu Dan Petrescu, iar, conform Digi Sport, acestea au șanse foarte mari să se materializeze.

Da, cei de la Federație au venit la Cluj să discute cu mine. Ne-am întâlnit, dar voi da răspunsul meu, după meciul cu Argeș. Vreau să închidem bine anul, cu CFR. Apoi trebuie să discut și cu patronul echipei, a menționat Dan Petrescu, pentru GSP.

CFR-ul nu ar renunța la Dan Petrescu

Singurul impediment de care se lovește numirea lui Petrescu la națională este legat de contractul său de la CFR Cluj. Și în special de clauza sa de reziliere de 600.000 de euro. Mai ales că patronul Neluțu Varga se opune acestei mutări. Patronul a fost de acord să plătească o clauză importantă pentru a scăpa de Șumudică, pentru că îl vroia neaapărat pe Dan Petrescu înapoi la echipă.

Totuși, din moment ce oficialii FRF s-au deplasat la Cluj-Napoca pentru e negocia cu Petrescu, este destul de clar că aceștia ar fi dispuși să plătească această sumă în cele din urmă. Aducerea lui Dan Petrescu ar fi o lovitură pentru Răzvan Burleanu. Nu doar că ar aduce la Federație un membru al Generației de Aur, un prieten al lui Gică Hagi, dar și un antrenor cu mare experiență. Fostul mare fundaș a demonstrat că poate să se bată cu echipe din Europa, mult mai puternice.

Playsport.ro