marți 19 octombrie 1:06 PM

Abonare la google news

Dan Barna propunerea pentru Ministerul de Externe a primiv aviz negativ din partea Comisiei de Externe din Parlament

În aceste momente și fostul vicepremier şi actuala propunere pentru Ministerul de Externe a primit aviz negativ. Acesta a avut 20 de voturi împotriva. Până la ora aceasta niciun ministru propus de Dacian Cioloș nu a primit un aviz pozitiv.


Pe de altă parte, Dan Barna consideră că în interiorul comisiei au fost discuții bune, în pofida faptului că a primit aviz negativ. Acesta a explicat că USR nu va accepta ca o eventuală propunere PNL în persoana lui Florin Cîțu.

 

Ce spune Dan Barna despre avizul negativ la propunerea de ministru de Externe

Dan Barna a avut o primă reacție după ce votul colegilor din Parlament a fost negativ pentru propunerea de a ocupa portofoliul Ministerului de Externe din Guvernul Cioloș. În pofida evidenței votului, fostul vicepremier a declarat că au fost discuții rezonabile pe teme importante pentru politica externă a României:


 

A fost o discuție foarte bună, au fost colegi, nu de la USR, care au aprecizat nivelul discuțiilor. Declarațiile PSD sunt constante. Discuțiile pe fond au fost consistente. Subiectele discutate au fost relevante pentru politica externă. Partenerii americani așteaptă o implicare mai mare din partea noastră. Legată de relația cu Turcia, sunt mai multe paliere. Avem parteneriatul economic dar avem și problemele de drepturile omului.. a declarat Dan Barna

 

USR nu-l va accepta pe Florin Cîțu ca propunere de premier din partea PNL

 

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu nu va fi acceptat drept o nouă propunere din partea PNL. Dan Barna a explicat că toată criza politică ar putea lua sfârșit miercuri dacă parlamentarii vor vota Guvernul format în jurul lui Dacian Cioloș De altfel, USR-ul nu exclude o nouă negociere cu PNL care ar putea veni cu o altă propunere în afară de premierul demis Florin Cîțu:

De nenumărate ori, plenul este suveran, majoritatea se confirmă sau se infirmă. Ne vom susține punctul de vedere și vedem. Portița este în continuare deschisă legată de colaborarea cu PNL. Este o singură nuanță, subiectul Florin Cîțu este unul închis. Nu are susținere din USR. Portița este deschisă. Confirm disponibilitatea la dialog, dar cu un alt premier. Mâine poate criza să înceteze dacă se va vota un Guvern cu Dacian Cioloș

Dacă PSD decide să îl decidă pe premierul Florin Cîțu, noi suntem în opoziție și vom avea o majoritate PSD și PNL.

Actele politice sunt foarte clare. Discutăm despre un premier capabil să creeze o majoritate. Florin Cîțu nu mai are susținerea noastră. Dacă PSD îl susține, atunci avem o altă majoritate. Pentru a continua și a pune stop crizei politice, trebuie ca propunerea Florin Cîțu să nu mai fie făcută. Sper să găsim maturitatea politică să ieșim din criză. Soluția sănătoasă este ca mâine să avem un Guvern plin. Riscăm să rămânem săptămâni întregi în acest balet.a conchis Dan Barna.

În schimb, după primele runde de audieri, toți miniștrii propuși de USR au primit avize negative. Vorbim despre Nicu Fălcoi, ieșeana  Monica Berescu, sau Iulia Popovici și Tudor Pop.

Bzi.ro


Stirile.eu