Abonare la google news

Dan Barna: Nu vrem să permitem intrarea în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor și solicităm colegilor din coaliție să susțină acest demers

Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat că partidul său nu vrea să permită intrarea în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor și le solicită colegilor din coaliție să susțină acest demers.

„Vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisiile parlamentare. USR PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj – îl voi transmite în această seară și la ședința coaliției – lupta cu pensiile speciale înseamnă destructurarea piesă cu piesă acestui sistem de beneficii și clientelisme foarte adânc înșurubate și înțepenite în legislația națională. Tocmai de aceea, pentru aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare, trebuie să ne sigurăm că nici nu se va întâmpla lucrul acesta, pentru că vedem și avem experiența amară a legislaturii trecute, cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislația activă. Poziția noastră este aceea de a bloca și a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative și solicităm colegilor de coaliție să susțină respingerea acestei legi care ar urma să intre în vigoare la anul”, a declarat Dan Barna, după ședința conducerii USR PLUS.

USR PLUS a acuzat, joi, PNL și UDMR, alături de PSD, de ”ipocrizie nerușinată” în cazul votului pentru proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Sursa foto: captură video


Citeste articolul pe G4Media