17 martie 7:07 PM

Abonare la google news

Dan Barna: Încheierea MCV este unul dintre obiectivele majore ale acestui guvern

Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri, după o discuție cu Věra Jourová, vicepreședintă a Comisiei Europene, că încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) este unul dintre „obiectivele majore” ale acestui guvern și că atingerea acestei ținte depinde doar România.

„Eforturile prioritare țin de corectarea legilor justiției, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și punerea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curții Constituționale. I-am spus lucrurile acestea doamnei Věra Jourová, vicepreședintă a Comisiei Europene și am primit asigurări că încheierea MCV este și pe agenda executivului european”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Barna susține că, după 13 ani în care România a fost subiect al „unei monitorizări excepționale” din partea Comisiei Europene, „cu regrese majore în 2018 și 2019”, are încredere că deciziile viitoare ale Guvernului vor duce la „o funcționare normală și predictibilă” a statului de drept în România.

„Mesajul doamnei Jourová și al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se așteaptă fermitate și rezultate. Angajamentul nostru este că le vom livra”, a precizat Dan Barna.

Citește și:

EXCLUSIV Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene: Sunt urgente refacerea legilor justiției și consolidarea cadrului pentru combaterea corupției

Sursa foto: Dan Barna / Facebook


Citeste articolul pe G4Media