Dan Barna, despre o eventuală remaniere: Nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului. O să vedem peste șase luni…”

Vicepremierul Dan Barna spune că nu se ia în calcul, în acest moment, remanierea guvernamentală.

Există însă evaluări permanente, pe care fiecare partid din coaliție le face, în privința propriilor miniștri și care vizează modul în care activitatea acestora oglindește programul de guvernare.

Barna spune că fiecare partid are propria sa echipă și e responsabil de performanța ei.

„Nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului”

„Asta e clar, că fiecare partid din coaliţie îşi evaluează propriii miniştri. Evident că premierul, în şedinţa de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de cabinet în ansamblu şi de fiecare minister în parte, dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta, că am văzut că s-au rostogolit diverse sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societăţii… Am văzut în spaţiul media rostogolite diverse opinii de la ţinători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului pentru că suntem guvern învestit politic de două luni şi aproximativ, suntem un guvern care se aşază. O să vedem peste şase luni, peste un an, fiecare partid îşi evaluează permanent colegii miniştri şi încercăm să ne asigurăm că funcţionează pe logica programului de guvernare, aia e, de fapt, cadrul în care discutăm de evaluare”, a afirmat Dan Barna, marţi seară, la Digi 24, post citat de Adevărul.ro.

Citeste si:  Remaniere guvernamentală, în plină pandemie. Ministrul Agriculturii a preluat funcţia de ministru de Interne

De asemenea, remanierea unui ministru de la alt partid, de către premier, ar presupune „remanierea întregii coaliții”, apreciază Barna.

„Coaliția are reguli foarte clare, sunt trei parteneri la masă”

„Păi, categoric se poate întâmpla lucrul ăsta, dar asta presupune remanierea întregii coaliţii. Adică nu există varianta în care premierul ia un ministru de la noi cu mâna, fără acordul nostru, cum nu există nici varianta ca eu, ca unul din liderii coaliţiei, să fac acest lucru cu un ministru al PNL-ului. Este o coaliţie, coaliţia are reguli foarte clare, sunt trei parteneri la masă, fiecare partener are echipă de miniştri, deciziile se iau în coaliţie, asta e funcţionalitatea, nu există alta, restul sunt speculaţii, glume. Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe”, a conchis Barna.

Citeste si:  Un tânăr de 25 de ani a fost decapitat de focurile de artificii într-un oraș din Franța

Sursa: Gandul

 10 total views