Abonare la google news

Dan Barna, chemat să de explicaţii la Antifraudă. Vicepremierul, audiat în dosarul fondurilor europene!

Dan Barna, chemat să de explicaţii la Antifraudă. Dan Barna a fost citat la Departamentul pentru Luptă Antifraudă, pentru a da explicații despre fondurile europene accesate prin intermediul firmelor lui.

Dan Barna, chemat să de explicaţii la Antifraudă. Vicepremierul, audiat în dosarul fondurilor europene!

Liderul USR, Dan Barna, spunea pentru G4media, în urmă cu câteva zile, că nu a fost audiat și nu are nici o calitate în dosarul deschis în octombrie 2019 de DNA Alba după o achetă Rise Project în care era acuzat că că ar fi ”supervizat”, când era în mediul privat, ”fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”. Barna mai spune că este dispus să răspundă la orice întrebări pentru a închide ” această permanentă zornăitoare care, din când în când, apare în spațiul public”. Vicepremierul a mai spus că, în paralel, este în desfășurare și o anchetă realizată de Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF). Liderul USR a afirmat că ar fi dispus să facă un pas înapoi doar în momentul în care ar fi pus oficial sub acuzare.

Citeste si:  Vicepremierul Dan Barna a detaliat: cum se va folosi pașaportul de vaccinare în România

„Sunt total disponibil să răspund la orice întrebare, să clarific orice neclaritate pe care o au despre una din activitățile mele profesionale anterioare, tocmai pentru că sper și îmi doresc să se închidă această permanentă zornătioare care, din când în când, apare în spațiul public în diverse momente de oportunitate comunicațională pentru alții. În momentul în care insituții ale statului, având acest drept și acest mandat, deschid un instrument juridic care mă pune în incompatibilitate morală față de România, nu este nici o problemă să fac un pas în spate.

Citeste si:  Pacienții cu scleroză tuberoasă ar putea primi o nouă șansă la Spitalul "C.I. Parhon"! Ziua Bolilor Rare este marcată la Iași

Da, situația este neschimbată. Mai există cealaltă verificare pe care o face DLAF-ul și care de asemenea este înțeleg deschisă și în desfășurare. Vă spun și pe această cale, sunt total disponibil să răspund la orice întrebare, să clarific orice neclaritate pe care o au despre una din activitățile mele profesionale anterioare, tocmai pentru că sper și îmi doresc să se închidă această permanentă zornătioare care, din când în când, apare în spațiul public în diverse momente de oportunitate comunicațională pentru alții.

Citeste si:  Președintele CJ Timiș: Luăm în calcul atacarea în instanță a ordinului șefului DSU privind carantina în Timișoara. A fost abuziv

Aștept să fiu invitat pentru orice fel de clarificări să ajungem la un capăt și să avem un rezultat de orice fel. Să se închidă povestea asta îmi doresc, pentru că, atunci când mai apare o dezbatere publică, zang, se mai aruncă această gogoriță în spațiul public.”, a spus Barna pentru sursa citată.

Citeşte şi: Dan Barna, consternat de închiderea dosarului 10 august. „O hotărâre cel puțin stupefiantă. Nu putem să ridicăm din umeri la nesfârșit”
 

Citeste articolul pe RomaniaTV

 39 total views