Dan Barna a pus un funcționar al Parlamentului să-i ridice ochelarii căzuți pe jo

Vicepremierul Dan Barna a fost autorul unei întâmplări controversate ce a avut loc în plenul Camerei Deputaților. Acesta și-a scăpat ochelarii pe jos și a chemat un angajat al Parlamentului să îi ridice.

În timp ce la microfon se afla președintele PSD, Marcel Ciolacu, Dan Barna stătea în bancă lângă Florin Cîțu. Liderul USR PLUS asculta discursul liderului Opoziției și se juca cu ochelarii. La un moment dat, Dan Barna scapă perechea de ochelari pe jos.

Dan Barna a dat dovadă de o mare aroganță. Acesta nu s-a dus să-și ridice ochelarii. O consilieră a premierului îi face semn unui angajat al Camerei Deputaților să se apropie de banca în care stau membrii Guvernului. Acestuia i se explică de ce a fost chemat, Dan Barna arătându-i cu degetul unde au căzut ochelarii. Funcționarul îi ridică și îi pune înapoi pe masă.

Citeste si:  Investigație sub acoperire. Facebook contribuie la vânzarea ilegală de parcele din pădurea tropicală amazoniană

Dan Barna: „O întâmplare absolut banală“

Vicepremierul a catalogat drept o întâmplare absolut banală, spunând că s-a gândit că își va ridica ochelarii după terminarea intervențiilor.

„Este o întâmplare absolut banală. Ascultându-l pe domnul Ciolacu, mi-au căzut ochelarii de pe pupitru și i-am lăsat acolo, gândindu-mă că o să-i iau în momentul în care se vor termina intervențiile, că mi se părea ciudat să mă ridic atunci. Am spus că oricum nu trec pe acolo parlamentari. Dar colega de alături a observat și a avut inițiativa să-i facă semn unui coleg din staff-ul Camerei (Deputaților – n.r.), pe care l-a rugat să vină să ridice ochelarii. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și i-am spus că sunt acolo, jos, în față. I-a luat, mi i-a dat și i-am mulțumit”, a declarat Dan Barna.

„Nu aveam nevoie permanent de ei“

Vicepremierul a adăugat că nu și-a ridicat ochelarii imediat deoarece nu sunt permanenți, motiv pentru care nu îi purta.

Citeste si:  Eficiență ZERO! Modernizată pe fonduri europene, strada Emil Isac este spartă după 3 luni

„Nu aveam nevoie permanent de ei. Stăteau pe pupitru, au alunecat… Chiar m-am gândit să nu-i uit și să plec fără să-i iau”, a mai spus Dan Barna.

A fost stabilit calendarul adoptării bugetului

Guvernul anunţă că, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile Permanente au stabilit marți și calendarul bugetului.

Birourile permanente reunite au stabilit calendarul adoptării bugetului. Astfel, până joi, la ora 10:00, pot fi depuse amendamente la buget, urmând ca de joi și până sâmbătă la ora 14:00 să aibă loc dezbaterea proiectului în comisiile de specialitate. Dezbaterea în plen este programată luni, iar marți, pe 2 martie, va fi dat votul în plenul reunit al Parlamentului.

Citeste si:  Florin Cîțu, întâlniri cu președintele Comisiei Europene, al Parlamentului și al Consiliului European/ Premierul îi va întâlni și pe secretarul general adjunct al NATO și liderii grupurilor din PE

Prim vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat că social democrații vor depune mai multe de amendamente la buget, nemulțumiți de austeritatea propusă de Coaliția de Dreapta.

În ședința Biroului Executiv al PNL s-a decis cu unanimitate de voturi să nu se vină cu niciun amendament din partea parlamentarilor liberali. Același lucru îl vor face și partenerii de guvernare de la USR PLUS și UDMR.

Premierul Florin Cîțu a spus că amendamentele pe care le-au depus social-democrații la proiectul de buget pentru 2021 au scopul de a scoate România din UE.

Sursa: BZI

 11 total views