Dan Barna a discutat cu ambasadorul Japoniei despre medicamentul anti-Covid-19 Avigan: Foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți, după întâlnirea cu ambasadorul Hiroshi Ueda, că a apreciat decizia Japoniei de a introduce România în testele pentru medicamentul anti-Covid-19 Avigan, susținând că astfel „foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală”.

„Azi, de ziua Japoniei, am avut o întâlnire cu domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul nipon în România. Am folosit acest prilej pentru a exprima recunoștința României față de decizia Japoniei de a introduce țara noastră în testele pentru medicamentul anti-Covid-19 Avigan. Ca urmare a acestei decizii, foarte mulți români au reușit să treacă cu bine fazele critice ale bolii și s-au putut întoarce la o viață normală. Se împlinesc, în 2021, 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre, iar parteneriatul acesta va deveni unul strategic pe toate laturile sale: politică, economică, culturală și științifică”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Citeste si:  Medic de la Matei Balș rupe tăcerea: De ce mai facem vaccinul anti-COVID-19 dacă putem transmite în continuare virusul

Vicepremierul susține că i-a spus ambasadorului Ueda că speră ca investițiile nipone în România să continue „cel puțin la același nivel”.

„Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România. Prezența niponă poate fi văzută în activitatea zecilor de companii japoneze sau în evoluția unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură aflate în construcție în acest moment: Podul peste Dunăre care se construiește la Brăila”, a spus Barna.

Citeste si:  Webinar Gândul și Asociația Medici pentru România. Florin Puflea, medic specialist în anestezie și Terapie Intensivă: În Italia populația este destul de receptivă la vaccinul anti-COVID-19. Este foarte important să spunem populației că informațiile legate de vaccin trebuie luate din surse sigure- VIDEO

În iunie 2020, Ministerul român de Externe anunța că Japonia a donat 12.200 de tablete de Avigan pentru un test clinic referitor la un tratament împotriva COVID-19.

Avigan (Favipiravir) este un medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, era parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul a fost distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic).

Citeste si:  Marea Britanie începe vaccinarea anti-COVID-19. Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip se vor vaccina și ei

Sursa foto: Dan Barna / Facebook


Sursa: G4Media

 6 total views