10 februarie 11:25 AM

Abonare la google news

Dan Barna: 30 de miliarde vor reveni României de la UE

  • Dan Barna: Decizie istorică. A fost aprobat Mecanismul de Redresare și Reziliență
  • Vicepremierul spune că „avem șansa să refacem împreună economia României
  • Barna: „A fost aprobat Mecanismul de Redresare și Reziliență, un plan financiar prin care statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei”

Vicepremierul Dan Barna anunță „o decizie istorică azi în Parlamentul European”.

A fost aprobat Mecanismul de Redresare și Reziliență, un plan financiar prin care statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei”, conform lui Dan Barna.

Barna precizează că 30 de miliarde vor reveni României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acești bani reprezintă o șansă uriașă pentru țara noastră și ea poate fi fructificată doar dacă finanțăm cu ei proiecte care au întotdeauna în spate o logică a reformei și a investițiilor.

Am avut ieri o discuție excelentă cu reprezentanții Asociației Municipiilor și am căzut de acord asupra câtorva priorități pe care trebuie să le finanțăm prin Planul Național de Redresare și Reziliență (denumirea oficială vehiculului prin care vor veni fondurile): Reforma administrativă, Eficientizarea administrațiilor publice și, o dată pentru totdeauna, interconectarea bazelor de date ale instituțiilor publice, Investiții în educație/învățământul dual, Mutarea zonelor industriale în afara orașelor, Decontaminarea industrială, Regenerarea urbană, Proiecte integrate de punere în siguranță a clădirilor publice, Dezvoltarea zonelor metropolitane, Refacerea infrastructurii de gaze medicinale astfel încât spitalele noastre să fie mai sigure și Infrastructura rutieră”, arată vicepremierul.

Dan Barna mai spune că România a reușit să convingă Comisia Europeană că este singura țară care poate finanța astfel de proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Avem șansa să refacem împreună economia României. Am discutat și cu reprezentanții sectorului privat despre nevoile pe care le au pentru investiții și reforme, și despre principalele obiective pe care le putem avea în vedere pentru digitalizarea proceselor, reformă în sectorul energetic, dar și stimularea sectorului IMM/start-up-uri, pentru a recupera decalajele față de celelalte state membre. Continuă în aceste zile dezbaterile despre măsurile și actualizarea PNRR și le mulțumesc colegilor de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pentru găzduire”, conchide Dan Barna.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews