Abonare la google news

Dan Alexa, antrenorul din România pe care mizează Dinu Gheorghe. „Poate să facă față la orice nivel!”

Dan Alexa este antrenorul din România pe care Dinu Gheorghe mizează pe viitor, chiar dacă acest a semnat cu CSM Reșița.

Analistul ProSport Live, Dinu Gheorghe, a vorbit despre decizia lui Dan Alexa de a merge să antreneze în Liga a 3-a și este sigur că acesta o să reușească să promoveze rapid în eșalonul secund.

Mai mult, Dinu Gheorghe este sigur că Dan Alexa ar putea să facă față la orice nivel, dar că „trebuie să treacă de pragul ăsta de cel mai bun antrenor din Liga 2”.

Dan Alexa, antrenorul din România pe care mizează Dinu Gheorghe

Dinu Gheorghe l-a sfătuit pe Dan Alexa să îi aibă drept exemplu pe Răzvan Lucescu, antrenor care a ajuns pe banca echipei naționale a României după ce a promovat cu FC Brașov.

„Alexa e un antrenor bun. Trebuie să treacă de pragul ăsta de cel mai bun antrenor din Liga 2. Eu zic că e antrenor de Liga 1 și poate face față la orice nivel. Eu am o părere foarte bună despre el. A avut o șansă la Astra, dar a avut ghinion. Nu a avut parte să lucreze cu Budescu, Alibec, cei care s-au întors după ce a plecat el. Eu spun că el face față la orice nivel. Dacă el promovează anul ăsta în Liga 2, iar apoi în Liga 1, eu zic că e foarte bine.

E o provocare, dar nu e riscant deloc. Ai putea să ai un exemplu în Răzvan Lucescu. El a plecat de la Rapid la Brașov și am reușit din primul an să promovăm, deși acolo nu aveam condiții și nimic. De la Brașov a plecat la echipa națională. Eu zic că Alexa nu a riscat, ci e o provocare. Eu zic că o să promoveze, nu o să aibă probleme”, a spus Dinu Gheorghe pentru ProSport LIVE.

Dan Alexa țintește Liga 1

Despre decizia de a semna cu Reșița a vorbit și Dan Alexa, cel care a dezvăluit ce obiectiv are la gruparea din Liga 3.

„Sunt la Reșița. Încercăm să ne punem pe picioare, să facem o echipă pentru următorii 2-3 ani. E un proiect în care eu cred foarte mult, am foarte multă liniște. E un pariu al meu să văd dacă pot să creez o echipă de Liga 1 foarte bună. Eu cred că ce am la Reșița se găsește foarte greu în fotbalul românesc. Am liniște financiară, condiții foarte bune de pregătire. Am avut ofertă de la o echipă de play-off din Liga 2, dar eu vreau să o iau de la zero la Reșița. Am ținut doar 3 jucători din vechiul lot, iar obiectivul pentru următorii ani este promovarea în Liga 1. Cred foarte mult în acest proiect”, a spus Dan Alexa pentru ProSport LIVE.

Citeste articolul pe ProSport