26 septembrie 10:00 PM

Abonare la google news

Dacian Cioloş exclude reîntoarcerea USR PLUS în guvernarea Cîţu. „Revenim doar cu un alt premier”

Dacian Cioloş susține că nu a discutat cu nimeni din conducerea PNL după congresul de sâmbătă, de la Romexpo.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condițiile deja expuse: alt premier și calendar clar de reforme. Consider declarațiile liberalilor o încercare ridicolă de influențare a alegerilor din USR PLUS”, a scris duminică seara, pe Facebook, Dacian Cioloș.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut duminică referire la refacerea coaliţiei de guvernare cu USR PLUS. „Noi avem nevoie de unitate în PNL să putem zilele următoare să vorbim cu USR să verdem ce au de gând, să vină înapoi să facem coaliţia de dreapta. Eu sper să se termine la noi problemele şi supărările. După care mâine vine preşedinta Comisiei Europene”, a spus acesta.

Citeşte şi Rareş Bogdan este pregătit să preia un post în guvern: „Dacă Dacian Cioloş intră în Cabinetul Cîţu, voi intra şi eu”

Întrebat despre o posibilă guvernare minoritară sprijinită de PSD, Flutur a declarat că aceasta ar fi o greşeală. „Este un fel de guvernare pe sârmă şi cu nişte costuri uriaşe care te face să nu ai curaj să iei nişte măsuri care sunt aşteptate de populaţie. Deci noi trebuie să îi chemăm pe cei din USR PLUS şi să facem o analiză să vedem ce nu a funcţionat. Acum nu mai avem premier şi preşedinte două persoane, este una singură. Autoritatea premierului când este preşedinte de partid va fi alta”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Citeşte şi Dacian Cioloş renunţă la funcţia de şef al grupului Renew Europe din PE, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS: „Mi-e clar că nu pot să exercit ambele poziţii”

 

Citeste articolul pe RomaniaTV