Abonare la google news

Dacia Spring – Echipare, versiuni și prețuri pentru cel mai așteptat model

Un utilizator al unui forum francez a făcut publice toate detaliile comerciale pentru Dacia Spring – echipare, versiuni și prețuri. Precomenzile celui mai așteptat model electric încep oficial pe 20 martie – în ziua echinocțiului de primăvară.

Intră în Galeria FOTO

Dacia Spring este așteptată cu multă nerăbdare pe piața din România, acesta urmând să fie, de departe, cel mai accesibil model electric. Așteptarea se apropie de sfârșit, pentru că Dacia dorește să profite de echinocțiul de primăvară pentru a da startul comercializării lui Spring – o metaforă pe care o înțelegem.

Speculații în privința prețului lui Spring s-au mai făcut anterior, iar o sesiune de precomenzi deschisă în Ungaria a stabilit și un prag oficial – 17.760 de euro. Judecând după informațiile apărute pe forumul francez Worldscoop, clienții din Ungaria au plătit un preț mare pentru rezervarea mașinii. Să nu uităm, însă, că valoarea TVA în Ungaria este de 27%, ceea ce poate explica diferența de preț.

Dacia Spring – Echipare, versiuni, prețuri: Cât costă cea mai ieftină versiune

Dacia a trimis deja către rețeaua de dealeri fișele de produs ale mașinilor și listele de prețuri, prilej cu care acestea au „scăpat” în mediul online. Potrivit nomenclatorului, există trei niveluri de echipare – E0 (versiune cargo, cu două locuri), E2 (echiparea Confort) și E2+ (Confort+). O echipare Business este disponibilă companiilor de ride sharing având o gamă de echipamente echivalentă cu cea a echipării Confort+.

Potrivit presei franceze, prețul de pornire pentru Dacia Spring este de 16.990 de euro pentru echiparea Confort. Presupunând un nivel similar de preț în România, asta ar însemna un preț pentru utilizatori de circa 8.500 de euro.

Echiparea superioară Confort+ are un preț de 18.490 de euro, ceea ce s-ar traduce printr-un preț Rabla Plus în România de circa 9.250 de euro. Varianta Confort+ va dispune suplimentar de aer condiționat, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inchi MediaNav și suport Android Auto/Apple CarPlay, cameră de mers înapoi, senzori de parcare spate, vopsea metalizată și decoruri interior Orange.

Ce echipamente opționale pot fi comandate pe Dacia Spring

Ca opțiuni, se pot comanda cablul de încărcare Mode 3 Type 2, care permite încărcarea rapidă la o stație de curent continuu de până la 30 kW. De asemenea, cei care cumpără echiparea de bază Confort vor putea configura contra cost vopseaua metalizată și roata de rezervă (standard pe Confort+). Gama de culori disponibilă clienților cuprinde patru opțiuni: alb nemetalizat, gri metalizat, albastru și roșu. Ceva mai târziu, gama va fi suplimentată cu Astral Black și gri nemetalizat.

Primul model electric din istoria Dacia are un motor de 45 CP și o baterie Li-Ion cu capacitatea de 26,8 kWh, care-i asigură o autonomie de 225 km WLTP. Mașina are o lungime de 3,73 metri, dar oferă un portbagaj de 300 de litri, o valoare imensă pentru segmentul din care face parte. Ne așteptăm ca Dacia Spring să domine vânzările de mașini electrice de pe continentul european, presupunând că Dacia va avea suficiente mașini pentru a acoperi cererea. Cel mai apropiat model este chiar în interiorul grupului (Twingo electric), dar acesta are o autonomie mai mică și un preț considerabil mai mare.

Potrivit l’Argus, clienții francezi care vor precomanda Dacia Spring din 20 martie vor primi un card preplătit pentru accesul la stațiile de încărcare. În cazul versiunii superioare, acestea vor avea 100 de euro credit.

Citeste articolul pe Promotor