marți 21 septembrie 9:12 PM

Abonare la google news

Cutremur puternic marţi seară, anunţat de mai multe centre seismologice. „Replicile se simt deja”

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter a avut loc, marți, în Chile, un stat care se confruntă cu o importantă activitate seismică.


Seismul vine la o lună după cutremurul cu magnitudinea 7,2 care a devastat comunităţi întregi în sudul statului Haiti şi a provocat moartea a 2.200 de persoane, multe dintre urgenţele umanitare continuă să rămână fără răspuns, în timp ce numeroase victime nu au primit niciun fel de ajutor, a declarat joi Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează dpa.

Cutremur cu magnitudine 4.7. INFP anunţă în ce zone s-a simţit


Cutremurul s-a produs în largul localității Bio-Bio și la 158,88 km nord-vest de Lebu, a confirmat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC). Epicentrul său a fost localizat în apropiere de Concepcion, Provincia de Concepción, Regiunea Biobio din Chile. EMSC a adăugat că evenimentul s-a produs la o adâncime de 2 kilometri. Cutremurele de mică adâncime sunt mai des resimțite mai puternic decât cele de adâncime, deoarece sunt mai aproape de suprafață.

Cutremur cu magnitudine 4. S-a produs după miezul nopţii

„Statul Chile a fost zguduit în apropiere de Concepcion, Provincia de Concepción, Region del Biobio, de un cutremur cu magnitudinea 6,6 în urmă cu numai 16 minute”, a anunțat Centrul german de cercetare în domeniul geosciințelor (GFZ).

Site-ul Volcano Discovery a raportat că serviciul său de monitorizare a identificat un al doilea raport de la Réseau National de Surveillance Sismique (RéNaSS) din Franța, care a catalogat cutremurul cu magnitudinea de 5,4.

Mesaje de panică transmise pe rețelele de socializare

Mai mulți chilieni au postat pe Twitter pentru a descrie impactul cutremurului. Maria Teresa Toledo Knothe, folosind pseudonimul @maria_konthe, a scris: „Locuiesc pe coasta Biobio. Puternic și lung”. „Replicile se simt deja.”

Ma. Luisa, folosind pseudonimul Twitter @mlqui, a postat: „Cutremurul s-a simțit puternic și lung aici, în Arauco.”

Cu doar 24 de ore mai devreme, EMSC a raportat un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richeter în apropiere de Concepcion, Provincia de Concepción, Regiunea Biobio din Chile. Cutremurul s-a produs la o adâncime mică de 11 km sub epicentru, luni dimineață, la ora locală 8:58.

Un al doilea raport a fost emis ulterior de United States Geological Survey, care a catalogat, de asemenea, cutremurul ca fiind de magnitudine 4,4.

Printre orașele sau localitățile care au simțit probabil cutremure se numără Talcahuano, la 84 km de epicentru, Arauco, la 85 km, Coronel, la 87 km, Lota, la 88 km și Concepcion, la 90 km, potrivit site-ului Volcano Discovery.

Romaniatv.net


Stirile.eu