marți 19 octombrie 3:06 PM

Abonare la google news

Cutremur puternic în Grecia. Ce pagube au fost înregistrate. Seismul a fost simțit și în Egipt, Cipru și Israel

În ultima perioadă, în Grecia au fost înregistrate câteva cutremure puternice, care au dus la numeroase pagube și chiar la pierderea de vieți omenești. Astăzi, un alt seism cu o magnitudine de 6,1 a fost înregistrat pe teritoriul elen.


Seismul s-a produs marți pe insula elenă Karpathos și a avut magnitudinea de 6,1. Cutremurul a avut loc la ora locală 8.32 (aceeași oră la București – n.r.), la o adâncime de aproape 59 de kilometri și la 127 de kilometri sud-est de insula Karpathos, din Arhipelagul Dodecanez, potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului din Atena.

Seismul a fost resimțit în insulele grecești Santorini, Ciclade şi Rodos, precum și în capitala cipriotă Nicosia, în Beirut, capitala Libanului, la Cairo și alte orașe din Egipt, în unele părți din Israel și teritoriile palestiniene și în regiunea din sudul Turciei, Antalya, conform Reuters.


Până acum, nu există date cu privire la eventuale victime sau pagube materiale.

(CITEȘTE ȘI: CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. UNDE S-A RESIMȚIT SEISMUL?)

Grecia, zguduită de cutremure

Cutremurul înregistrat astăzi este al treilea din ultima perioadă. Două cutremure puternice au zguduit Creta în ultimele săptămâni. O persoană a murit și mai multe clădiri au fost avariate în urma seismelor.

Pe 12 octombrie, un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs în largul insulei Creta, la 15 zile după un alt seism cu magnitudinea 5,8, care a avut loc în aceeași zonă și în urma căruia o persoană a murit și alte zece au fost rănite.

 

Cancan.ro


Stirile.eu