duminică 26 septembrie 10:00 PM

Abonare la google news

Cutremur la CSA Steaua după meciul de rugby cu U Cluj!


CSA Steaua se află în centrul unui scandal de amploare în aceste zile. Este cunoscut faptul că oficialii și suporterii clubului roș-albastru fac tot posibilul pentru a-i împiedica pe cei de la FCSB să închirieze noua arenă din Ghencea.


Cel mai recent episod s-a petrecut în acest weekend. Echipa patronată de Gigi Becali făcuse cerere pentru a închiria stadionul Stelei pentru meciul cu Academica Clinceni din etapa cu numărul 10 din Liga 1.

CSA Steaua refuză cu orice preț să le închirieze arena din Ghencea celor de la FCSB

Doar că cererea a fost respinsă pe motiv că echipa de rugby a Clubului Sportiv al Armatei Steaua joacă în aceeași zi pe teren propriu contra celor de la Universitatea Cluj. Până aici nimic nu este în neregulă.

Numai că steliștii ar fi trebuit să joace acest meci în deplasare. Așa că au apelat la un tertip doar pentru a nu-i lăsa pe cei de la FCSB să închirieze arena.

Ei i-au invitat pe cei la Universitatea Cluj să vină la București pentru a disputa meciul direct. Iar clujenii au acceptat. Nu este încă foarte clar cine a suportat costurile de deplasare, cazare și masă ale echipei clujene.

Este însă destul de evident că ei nu ar fi acceptat această propunere dacă ar fi fost nevoiți să achite ei toate aceste cheltuieli. Astfel că se pune întrebarea, pe bună dreptate, dacă nu cumva cei de la CSA Steaua au susținut deplasarea lotului Universității Cluj la București pentru acest meci.

Iar, în cazul în care se va dovedi că într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, problema ar putea căpăta chiar și accente penale. Asta pentru că este vorba despre un stadion public, construit din taxele și impozitele tuturor românilor. Mai mult, CSA Steaua este un club care este administrat direct de Ministerul Apărării Naționale.

Cazul ar putea căpăta accente penale

Acest aspect a fost subliniat și de comentatorul sportiv Emil Grădinescu în timpul meciului dintre FCSB și Academica Clinceni. Meci care s-a disputat în cele din urmă pe Arena Națională.

FCSB – Clinceni, un meci care în mod normal trebuia să se joace pe stadionul Steaua. FCSB a făcut cerere oficială. Pe 25 septembrie nu era niciun meci pe stadionul Steaua. Dar conducătorii CSA au găsit soluția să blocheze stadionul cu un meci de rugby, inițial programat la Cluj. cu Universitatea. CSA le-a cerut clujenilor să joace la București, pe Steaua, iar șeful secției de rugby CSA Steaua e și vicepreședintele Federației Române de Rugby, așa că U Cluj nu avea cum să refuze.

CSA pierde o încasare de peste 10.000 de euro, necesari la întreținerea arenei. E încă neclar cine a plătit transportul, cine a plătit cazarea și masa clujenilor. Ar fi interesant de aflat ce părere au organele de control ale statului, aici fiind vorba de bani de la buget, din impozitele pe care le plătește omul de rând. E vorba de modul în care este administrat un bun al statului”, a spus Grădinescu în timpul comentariului său.

Playsport.ro