marți 19 octombrie 6:06 PM

Abonare la google news

Cutremur în România, pe 19 octombrie. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Un cutremur s-a produs pe 19 octombrie, la ora 15:53:44 (ora locală a României), în Dobrogea, Constanța, potrivit anunțului făcut de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).


Din fericire, a fost vorba de un cutremur slab, cu magnitudinea 2.2 grade, la adâncimea de 4 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 30 km NV de Constanța, 102 km S de Băila, 120 km S de Galați, 135 km N de Varna, 181 km E de București, 197 km E de Ploiești, 201 km E de Ruse, 221 km N de Burgas, 259 km SE de Brașov și 267 km SE de Bacău.


(VEZI AICI: A FOST CUTREMUR DE 4.7 GRADE ÎN COVASNA, ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP)

Când vom avea un cutremur major în România

Profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, anunță cu un cutremur major poate loc avea în orice clipă în România, fiind imposibil pentru specialiști să ofere o dată aproximativă.

Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a explicat profesorul Mircea Radulian.

(NU RATA: A FOST CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, ÎN PRIMA ZI DIN SEPTEMBRIE. UNDE S-A ÎNREGISTRAT SEISMUL)

Reacția lui Mircea Radulian a venit după ce seismologul Gheorghe Mărmureanu, directorul de onoare al INFP, a anunțat că populația nu trebuie să-și facă griji, deoarece un cutremur devastator nu are șanse să lovească România în următoarele două decenii.

Cancan.ro


Stirile.eu