Cutremur ciudat în Mehedinți. Seismul a avut magnitudinea de 2 pe scara Richter și s-a produs la doar 12 kilometri adâncime

 

În această dimineață, în județul Mehedinți a avut loc un cutremur de suprafață. Seismul s-a produs la doar 12 kilometri adâncime și a avut magnitudinea de 2 pe Richter.

Seismul a avut loc la ora 9.20 și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 111km NV de Craiova, 139km SV de Sibiu, 147km SE de Timișoara, 165km V de Pitești, 173km SE de Arad, 184km E de Belgrade, 188km E de Zemun, 199km N de Nis, 205km S de Cluj-Napoca, 232km V de Brașov.

Citeste si:  Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs în Taiwan

CITEȘTE ȘI: O BĂTRÂNĂ A ZĂCUT ORE ÎN ȘIR ÎNTR-UN PUȚ. NORA FEMEII A FĂCUT DESCOPERIREA ȘOCANTĂ

Cutremur ciudat în Mehedinți

Specialiștii avertizează că în România se poate produce oricând un cutremur puternic, tocmai de aceea trebuie să fim foarte bine pregătiți.

”Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fii foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a explicat profesorul Mircea Radulian pentru Antena3.

Citeste si:  Cutremur de 7,0 grade, produs în nord-estul Japoniei

VEZI ȘI: REGRETELE FOSTULUI PREMIER, VIORICA DĂNCILĂ: ”DE ASTA ÎMI PARE RĂU!”

Sursa: Cancan

 5 total views