Curs BNR pentru 23 februarie 2021. Evoluția Indicelui ROBOR

Specialiștii de la Banca Națională a României indică un nou curs valutar. Iată care sunt noile valori ale monedelor de circulație internațională și care este evoluția Indicelui ROBOR! Ce trebuie să știe românii?

Curs BNR pentru 23 februarie 2021: cotațiile de azi

Cotațiile pentru azi sunt prezentate pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României. Noile valori alături de variațiile acestora urmează să apară în jurul orelor 13:00. Până atunci, iată care a fost evoluția monedelor de circulație internațională în zilele trecute, dar și a indicelui ROBOR!

– Modificări Indice ROBOR:

Indicele ROBOR la o lună: 1.43
Indicele ROBOR la trei luni: 1.55
Indicele ROBOR la șase luni: 1.63
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 1.74

  • BNR, la fel de puternică indiferent de evenimentele din țară
Citeste si:  Canada prelungește restricțiile și menține frontierele închise până pe 21 februarie

„Trecutul băncii centrale a României, la fel de greu încercată ca destinul nostru naţional, a dovedit în repetate rânduri capacitatea BNR de a-şi adapta misiunea la realităţi economice dificile. În perioada interbelică, BNR a avut un rol esenţial în refacerea economică a ţării.

În acelaşi timp, a gestionat provocarea unificării monetare pe teritoriul întregii Românii şi efectele Marii Depresiuni din 1929. În anii celui de-Al Doilea Război Mondial, banca centrală a finanţat costurile acţiunilor militare ale României şi, totodată, a luat măsuri pentru temperarea inflaţiei”, arată un mesaj al președintelui României.

Curs BNR pentru: Euro

Moneda euro a atins valoarea totală de 4.8746 Lei, alături de variația negativă de -0.0001 Lei, conform cursului dezvăluit precedent.

Citeste si:  Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 10 februarie 2021

Curs BNR pentru: Dolar

Moneda dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.0188 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0037 Lei, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

Cursul prezentat anterior a arătat că lira sterlină a avut valoarea totală de 5.6364 lei, alături de variația pozitivă de +0.0171.

Șeful statului, mesaj pentru BNR în plină pandemie

„Îmi face o deosebită plăcere ca, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţare, să transmit felicitări Băncii Naţionale a României, un adevărat reper de stabilitate instituţională de-a lungul istoriei româneşti moderne. În contextul dificil cu care România se confruntă în această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus şi al crizei economice asociate, politica monetară este un instrument cheie al stabilităţii şi relansării economice.

Modul în care vom răspunde provocărilor momentului depinde de strategia şi principiile pe care le aplicăm, de resursele şi instrumentele folosite, de rezilienţa şi credibilitatea instituţiilor noastre Banca Naţională a României face parte din eşalonul celor mai credibile şi solide instituţii şi sunt convins că rolul său cheie în asigurarea stabilităţii financiare va fi îndeplinit cu responsabilitate şi promptitudine, în cel mai eficient mod, astfel încât impactul crizei asupra vieţii românilor să fie cât mai redus cu putinţă”, arată preşedintele în mesajul adresat BNR pe site-ul oficial presidency.ro.

Citeste si:  Oana și Catinca Roman își internează mama într-o clinică privată

Sursa: PlayTech

 10 total views