Curs BNR pentru 22 februarie 2021. Care sunt cotațiile de azi?

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru prima zi a noii săptămâni. Care sunt cotațiile monedelor de circulație internațională pentru ziua de 22 februarie 2021? Iată și ce schimbări indică Indicele ROBOR!

Curs BNR pentru 22 februarie 2021

Banca Națională a României vine cu noi cotații pentru ziua de luni, 22 februarie. Ai mai jos valoarea trecută a monedelor de circulație internațională, modificările apărute în dreptul Indicelui ROBOR, dar și noile cotații. Cele din urmă vor apărea pe site-ul oficial al BNR în jurul orelor 13:00, în decursul acestei zile.

Modificări Indice ROBOR

Indicele ROBOR la o lună: 1.43
Indicele ROBOR la trei luni: 1.55
Indicele ROBOR la șase luni: 1.63
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 1.74

Citeste si:  Premierul Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: Urmărim situaţia epidemiologică. O decizie fermă va fi luată în 2 februarie

Curs BNR pentru: Euro

Ultimul update oficial al BNR a arătat că în ziua de 19 februarie moneda internațională euro a avut valoarea totală de 4,8747 Lei, alături de variația negativă -0.0001 Lei.

Curs BNR pentru: Dolar

Conform sursei citate, moneda dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4,0151Lei, alături de variația negativă de -0.0248 Lei.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

Lira sterlină a avut în cursul anterior de pe data de 19 februarie valoarea de 5,6193 Lei, alături de variația negativă de 0.0082 Lei.

Măsuri BNR în contextul pandemic

-măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.

Citeste si:  Ce cinematografe și teatre din București s-au redeschis. Lista completă din februarie 2021

-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
-măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate (Sursa: bnr.ro)

Citeste si:  Prin ce trece, de fapt, Liviu Dragnea în închisoare și cu ce se confruntă

Sursa: PlayTech

 5 total views