Abonare la google news

Curs BNR 12 martie 2021. Cât costă azi euro și dolarul

Specialiștii de la Banca Națională a României vin azi cu noi date despre monedele de circulație internațională. Iată care sunt cotațiile noi pentru Euro, Dolar și Liră sterlină! Ce indică indicele ROBOR în acest timp?

Curs BNR pentru vineri, 12 martie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat noul curs pentru monedele de circulație internațională. Noile cotații urmează să revină în vizorul tuturor în jurul orei 13:15 pe site-ul oficial, dar și aici. Iată evoluția monedelor, dar și a indicelui ROBOR mai jos!

„Trecutul băncii centrale a României, la fel de greu încercată ca destinul nostru naţional, a dovedit în repetate rânduri capacitatea BNR de a-şi adapta misiunea la realităţi economice dificile. În perioada interbelică, BNR a avut un rol esenţial în refacerea economică a ţării. În acelaşi timp, a gestionat provocarea unificării monetare pe teritoriul întregii Românii şi efectele Marii Depresiuni din 1929. În anii celui de-Al Doilea Război Mondial, banca centrală a finanţat costurile acţiunilor militare ale României şi, totodată, a luat măsuri pentru temperarea inflaţiei”, arată un mesaj al președintelui României din timpul pandemiei.

Curs BNR pentru: Euro

Euro –

Un euro avea ieri valoarea totală de 4.8854 Lei,  alături de variația negativă  -0.0009 Lei, arată Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Dolar

Dolar –

Un dolar avea ieri valoarea totală de 4.0832 Lei, alături de variația negativă -0.0252 Lei conform cursului anterior din cadrul Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

Liră sterlină –

Lira sterlină indica ieri valoarea totală de 5.7012 de Lei, alături de variația negativă -0.0051 Lei, conform Băncii Naționale a României.

„Modul în care vom răspunde provocărilor momentului depinde de strategia şi principiile pe care le aplicăm”

„Îmi face o deosebită plăcere ca, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţare, să transmit felicitări Băncii Naţionale a României, un adevărat reper de stabilitate instituţională de-a lungul istoriei româneşti moderne. În contextul dificil cu care România se confruntă în această perioadă, pe fondul pandemiei de coronavirus şi al crizei economice asociate, politica monetară este un instrument cheie al stabilităţii şi relansării economice. Modul în care vom răspunde provocărilor momentului depinde de strategia şi principiile pe care le aplicăm, de resursele şi instrumentele folosite, de rezilienţa şi credibilitatea instituţiilor noastre Banca Naţională a României face parte din eşalonul celor mai credibile şi solide instituţii şi sunt convins că rolul său cheie în asigurarea stabilităţii financiare va fi îndeplinit cu responsabilitate şi promptitudine, în cel mai eficient mod, astfel încât impactul crizei asupra vieţii românilor să fie cât mai redus cu putinţă” – Banca Națională a României (Sursa: residency.ro)

Citeste articolul pe PlayTech

 47 total views

Citeste si:  Anul trecut, 8 din 10 gospodării din România aveau acces la internet de acasă!