joi 2 decembrie 10:40 PM

Abonare la google news

Curățenie de iarnă la CFR Cluj. Dan Petrescu, gata să se despartă de toți jucătorii „incomozi”


Campioana CFR Cluj se pregătește de o restructurare masivă a lotului în pauza de iarnă. Formația din Gruia se confruntă cu unele probleme de ordin financiar în această perioadă. Așa că se impune o diminuare semnificativă a fondului salarial.


Acest lucru a fost anunțat chiar de președintele Cristi Balaj în urmă cu aproximativ două săptămâni. El a explicat faptul că există unii jucători care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor conducerii.

CFR Cluj se va despărți de mai mulți jucători în pauza de iarnă

Iar din acest motiv se va renunța la serviciile lor în perioada următoare. Pe de o parte pentru a se mai diminua din cheltuieli, iar pe de altă parte pentru a se putea aduce noi jucători care să pună umărul la câștigarea unui nou titlu în Liga 1.

Pe lângă jucătorii care nu au dat un randament foarte bun până acum, mai există și „cazul” Denis Alibec. Atacantul de 30 de ani nu mai are viață la CFR Cluj după ce a intrat în conflict cu Dan Petrescu.

Supărat că nu este introdus pe teren în meciul contra celor de la Academica Clinceni, Alibec a plecat mai devreme la vestiare. Din acest motiv, Dan Petrescu a luat decizia de a-l exclude din lot pe internaționalul român.

Astfel, Denis Alibec va fi primul fotbalist la care clujenii vor renunța în ianuarie. Lui i se vor mai alătura însă destul de mulți jucători. Aproximativ o treime din lotul campioanei.

Potrivit sport.ro, CFR Cluj ar mai renunța și la jucători precum Denis Ciobotariu, Emmanuel Culio, Jonathan Rodriguez, Ovidiu Hoban, Runar Sigurjonsson, Anas Tahiri sau Gabriel Debeljuh. Acestora li s-ar mai putea adăuga, conform sursei citate, și Billel Omrani, Andrei Burcă și Claudiu Petrila. Pentru aceștia există interes de la echipe din afara României.

În cazul fotbaliștilor tineri, se ia în calcul și varianta împrumutului lor la alte echipe din Liga 1 pentru a mai acumula experiență. Lista finală a jucătorilor de care campioana se va despărți în iarna va fi întocmită în urma prestațiilor din ultimele 5 meciuri din acest an.

De remarcat este că pe aceasta listă se află aproape toți jucătorii care au fost aduși la CFR pe vremea lui Marius Șumudică.

Campioana României, aproape de o mega-lovitură pe piața transferurilor

Oficialii CFR-ului lucrează în paralel și în ceea ce privește venirile. În special în zona ofensivă, în contextul în care Debeljuh și Omrani ar putea pleca de la echipă, pe lângă Denis Alibec.

Neluțu Varga este aproape să dea o adevărată lovitură pe piața transferurilor. PlaySport a anunțat în exclusivitate că CFR Cluj este aproape să îl aducă în România sub formă de împrumut pe Vladyslav Supryaga de la Dinamo Kiev.

Atacantul ucrainean de 21 de ani nu mai prinde echipa în ultima perioadă. Iar Mircea Lucescu este dispus să îl cedeze în România pentru a-și reintra în ritmul care i-a făcut pe oficialii campioanei Ucrainei să plătească 6.5 milioane de euro în schimbul său în 2018. Pe vremea când avea doar 18 ani.

Clujenii îi vor plăti un salariu lunar de 25.000 de euro. Bani pe care îi vor elibera în urma „curățeniei de iarnă”. Supryaga va fi împrumutat pentru un an la CFR Cluj, urmând ca formația din Gruia să aibă o clauză de transfer definitiv de 7 milioane de euro.

VIDEO EXCLUSIV. Cum a ajuns un vânzător de vin la un carusel din Germania jucător de bază al campioanei CFR Cluj

Scandal după scandal, la CFR Cluj! Doi jucători importanți s-au luat la bătaie în fața lui Dan Petrescu! Reacția antrenorului

Playsport.ro