Cunoscut lider politic, concluzie trasă ce liberalii i s-au plâns că „România avea nevoie în Parlament de un partid ca PMP”. PNL, înfrânt de USR PLUS și AUR?

Un cunoscut lider politic face o declarație cu adevărat interesantă. Este vorba despre Ion Cupă, vicepreședintele național al Partidului Mișcarea Populară, care dezvăluie concluzia trasă de liberali după câteva luni de coabitare la putere cu „partenerii” din USR PLUS. „România avea nevoie de un partid precum PMP, în Parlament”, se plâng cei din PNL.

Declarația lui Cupă lasă să se vadă panica instalată în tabăra liberală, care resimte din plin povara unei guvernări într-o alianță forțată, așa cum arată pactul PNL-USR PLUS-UDMR.

Ion Cupă: „Actuala situație politică…”

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ion Cupă susține că mai mulți prieteni liberali i-au reamintit faptul că avea mare dreptate atunci când, pe durata campaniei electorale, afirma că România are nevoie în Parlament de un partid precum PMP. „(…) Actuala situație politică și socială, precum și echilibrul de forțe de la nivel parlamentar îmi dau întru totul dreptate în ceea ce spuneam cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020”, scrie Ion Cupă.

Citeste si:  METEO. Alertă de viscol puternic în zece județe! Codul galben expiră la ora 14.00

El susține că, după trei luni de guvernare, mai mulți liberali l-au căutat pentru a-i da dreptate – Parlamentul resimte lipsa PMP! „Deloc surprinzător, mai mulți prieteni liberali mi-au reamintit recent că aveam mare dreptate când spuneam că un vot pentru PMP ar fi trimis în Parlament politicieni utili României în procesul legislativ și ar fi însemnat asigurarea unui guvern coerent de centru-dreapta cu o majoritate solidă. Mai exact, un guvern care avea liniștea necesară să facă reformele economice ce pot aduce prosperitate comunităților locale și familiilor de români.

Așadar, prieteni din PNL mi-au readus aminte de adevărul spus înainte de alegeri și m-au determinat să fac un mic recurs la istorie, la interviurile date mass-media în acea perioadă. Am spus atunci și se confirmă pe deplin acum că un vot pentru PMP înseamnă stabilitatea unei guvernări eficiente de centru dreapta timp de patru ani de zile. Și tot la acea vreme spuneam că prin acest vot se va decide dacă vom avea stabilitatea atât de necesară dezvoltării sau vom avea un nou război româno-român”, scrie Ion Cupă, actual vicepreședinte al PMP.

Citeste si:  Parlamentul European a aprobat cel mai mare proiect financiar din istoria UE. Aproape 700 de miliarde de euro vor fi puse la dispoziţia statelor membre, inclusiv România

Sursa: Gandul

 6 total views