17 mai 10:19 PM

Abonare la google news

Cum vor începe elevii şcoala miercuri. Anunţul de ultimă oră al ministrului

Cum vor începe elevii şcoala miercuri. Sorin Cîmpeanu a declarat că ordinul privind noile reguli de întoarcere a elevilor în şcoli a fost semnat luni seară, acesta urmând să apară în Monitorul Oficial.

Cum vor începe elevii şcoala miercuri. Anunţul lui Sorin Cîmpeanu

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu propune o evaluare națională la toate clasele: „Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente”

„Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial în seara aceasta. Elevii cu simptome vor ramane în online. Se anunţă scoala în cazul unor simptome. In scoli va exista intelegere.

Camerele video trebuie pregatite.

Dorim sa dam posibilitatea elevilor sa mearga la scoala, fara sp-i obligi pe cei care au simptome sa meargă la scoala. Decizia depinde de CNSU, ISMB şi DSP.

Dacă aş fi în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, eu m-as uita daca se pastreaza trendul descendent. Acest lucru înseamna ca putem sa lasam scolile deschise. Daca rata incepe sa creasca, sunt mai precaut cu deciziile. Trebuie sa ne adaptam rapid. Incercam sa punem in balanta beneficii versus riscuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Cum va fi păstrata distanţa fizică în scoala

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

„Am văzut azi, în locuri în care masca nu e obligatorie, părinții le-au recoamandat elevilor să o poatre. Ceea ce este foarte bine.

În clasă nu vor fi situaţii schimbate. În pauza va fi mai greu pastrarea regulilor de distanţare fizică. Rata de infectare este foarte mică în scoli, dar există, din cauza asta trebuie sa pastram regulile”, a precizat ministrul.

Deşi elevii mai au o lună până la vacanţa de vară, ministrul Educaţiei a declarat că o lună de şcoală fizică înseamnă foarte mult.

„O luna de scoală fizica inseamna foarte mult, chiar și pentru elevii care nu sunt înscriși la orele remediale. Profesorii vor incerca sa compenseze din pierderile suferite de elevi în perioada în care s-a invatat online. O luna ajuta si din perspectiva educationala si din perspectiva socio-emotională”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei: Profesorii vaccinaţi sunt mai mulţi decât medicii

De asemenea, ministrul a precizat că profesorii sunt vaccinaţi într-un număr foarte mare.

„Sunt mulți mai mulți decât medicii. Am cerut o statistică iar miercuri aflăm răspunsul: persoane vaccinate cu abele doze și cele o doză. E vorba de profesori și personal didactic auxiliar. Sunt 17.000 de școli, e un proces elaborat”, a mai precizat Cîmpeanu.

Reamintim că ministrul Educaţiei a declarat după şedinţa conducerii PNL că e posibil ca de miercuri toţii copiii din Bucureşti să meargă la şcoală.

„Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă a CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de marţi, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a declarat luni Cîmpeanu.

De asemenea, prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat luni că în cazul în care se menţine trendul descendent al ratei de infectare în Bucureşti, atunci marţi la avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide cu privire la revenirea elevilor cu prezenţă fizică în şcoli. Hotărârea ar putea intra în vigoare cel mai devreme miercuri, a adăugat el.

„Referitor la şcoli, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine şedinţa CMBSU, în condiţiile în care astăzi va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri, cel mai devreme”, a explicat luni Alin Stoica.

 

 

 

 

Citeste articolul pe RomaniaTV