31 mai 6:29 PM

Abonare la google news

Cum vor face față șantierele din România exploziei prețurilor din construcții? Jucătorii din piață vorbesc despre creșteri de prețuri, contracte neexecutabile și posibile blocaje pentru viitoarele licitații și investiții

Dacă locuiți într-o zonă de extensie a unui mare oraș din țară aveți toate șansele să asistați zilnic la parade de betoniere și alte utilaje de construcții. Dacă sunteți în căutare de apartamente, e foarte probabil să fiți surprinși că nici măcar o pandemie nu a pus frână creșterilor de prețuri și că se vând în continuare locuințe la stadiu de proiect.

Ce se întâmplă însă în șantiere și în pregătirea lor? Vorbim despre un sector care, alături de IT, a mișcat motoarele economiei românești chiar și în pandemie. Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,9% în 2020, conform statisticilor oficiale.

  • Constructorii vorbesc despre o explozie a prețurilor materialelor, de probleme pe lanțul de aprovizionare și cu forța de muncă și estimează că în perioada următoare situația se va reflecte și în piață, pentru consumatorul final.
  • Putem să ne așteptăm la creșterea prețurilor locuințelor noi sau chiar la blocaje în cazul anumitor proiecte și licitații.
  • Antreprenorii avertizează că viitoare lucrări publice ar putea să nu își găsească constructori.
  • Două asociații care reunesc marile firme de construcții din România au solicitat întrevederi cu premierul, pentru găsirea de soluții și „pentru a evita o situație de colaps investițional”

 

Citește integral pe economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media