sâmbătă 5 iunie 9:00 AM

Abonare la google news

Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele unde va ploua torențial

Sâmbătă, în prima parte a zilei, avem atmosferă însorită în cea mai mare parte a țării.


Mai apoi, norii se înmulțesc, iar după-amiază și seara, îndeosebi în ținuturile nordice, vin averse cu tunete și fulgere, vor fi condiții de grindină și se pot strânge cantități mari de apă. Pe timpul nopții, ploile cuprind jumătatea nordică și sud-estul țării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și cu Bărăgan găsim vreme schimbătoare. Vor fi perioade însorite, din când în când se adună norii, iar pe timpul nopții s-ar putea să vină și câteva averse.


în Moldova sudică și în nordul Munteniei soarele se arată trecător, iar pe la amiază se ating 24…25 de grade. În zonele mai înalte s-ar putea să vină câteva reprize de ploaie, dar pe timpul nopții ne așteptăm la ploi și în restul provinciei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem scurte momente însorite, iar în special în a doua parte a zilei apar averse cu tunete și fulgere. Vor fi și condiții de grindină, iar pe spații mici se pot strânge cantități însemnate de apă.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme instabilă. Îndeosebi după-amiaza și seara vin averse destul de consistente, însoțite de fenomene electrice, poate și de grindină. Maximele se opresc la 22…23 de grade Celsius.

În ținuturile vestice se anunță o zi plăcută. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, dar pe timpul nopții se adună norii și s-ar putea să plouă slab. La amiază temperaturile ating 26…27 de grade Celsius, valori normale pentru această perioadă.

În Transilvania norii vin și trec, iar în depresiuni și în zonele montane, spre seară, apar averse zgomotoase. Pe spații mici se pot acumula cantități mari de apă, iar vântul va avea intensificări în timpul ploilor.

În Oltenia urmează o zi frumoasă, cu mult soare și doar câțiva nori. În vestul provinciei se va înregistră maxima zilei: 28, poate chiar 29 de grade Celsius, în zona Drobeta Turnu-Severin.

În ținuturile sudice temperaturile se opresc la 25 de grade. Mai apar ceva înnorări, iar în zonele mai înalte s-ar putea să vina câteva ploi de scurtă durată, îndeosebi în a doua parte a zilei.

București

În București avem vreme schimbătoare, soare cu nori, iar după-amiaza și seara s-ar putea să picure trecător. Maxima ajunge la 26 de grade. Pe timpul nopții mai sunt ceva condiții de ploaie, iar temperatura coboară până la 13 grade.

La munte

La munte prindem atmosferă instabilă. Norii se adună treptat, iar mai ales în Carpații Orientali vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. S-ar putea să cadă și grindina, iar pe spații mici se pot acumula cantități importante de apă.

Litoral

La mare găsim vreme frumoasă, dar destul de răcoroasă. Ziua începe cu soare, dar mai apoi norii se înmulțesc, iar vântul va avea unele intensificări. În stațiuni maximele se opresc la 23 de grade Celsius, iar în apa mării nu vor fi mai mult de 17 grade.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București

 

Duminică avem atmosferă instabilă. În timpul zilei și la începutul nopții vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată pe durata ploilor.

Ziua de luni începe cu soare, însă după-amiaza se adună norii și e posibil să plouă trecător. Vremea se încălzește, iar temperatura urcă până la 27 de grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea și marți. Va fi soare în prima parte a zilei, dar mai apoi norii se înmulțesc, iar spre seară s-ar putea să vina câteva averse. Maxima se oprește la 26 de grade.

La munte

 

Duminică instabilitatea cuprinde toată zona montană. Vor fi averse cu tunete și fulgere, condiții de grindină, iar vântul se întețește pe crestele Carpaților Meridionali.

Luni vremea se mai liniștește în prima parte a zilei, dar după-amiaza revin ploile. Pe alocuri, acestea vor fi torențiale, pot lăsa în urmă cantități însemnate de apă.

Marți, aproape nicio schimbare. Vor fi ploi frecvente după-amiaza și seara, se pot strânge cantități mari de apă, iar temperaturile rămân la valori normale pentru această perioadă.

Litoral
 

Duminică se mai răcorește puțin și nu vor fi mai mult de 21 de grade, iar atmosfera devine instabilă. Apar câteva averse cu tunete și fulgere, iar vântul se întețește pe timpul ploilor.

Luni temperaturile cresc, iar la amiază se vor înregistra 24 de grade Celsius. Norii se înmulțesc în a doua parte a zilei, dar condițiile de ploaie sunt reduse.

Marți iar se strică vremea. După-amiaza vor fi perioade cu averse însoțite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări pe durata ploilor. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de marți: 22…24 de grade în aer și 18 grade în apa mării.

Stirileprotv.ro


Stirile.eu