26 mai 4:06 PM

Abonare la google news

Cum sunt răsplătiți tinerii din Ialomița care se vaccinează anti-COVID

Autoritățile din județul Ialomița vor organiza o tombolă, la care pot participa tinerii cu vârste cuprinse între 16-25 de ani, care se vaccinează anti-COVID-19 la maratonul de vaccinare organizat în perioada 31 mai – 1 iunie.

În cele două zile de maraton, se pot vaccina toate persoanele doritoare, indiferent de vârstă, în centrele de vaccinare din Slobozia, Amara, Țăndărei, Fetești, Urziceni și Fierbinți-Târg. Centrele de vaccinare vor fi deschise până la orele 22:00. Autoritățile vor organiza o tombolă, iar premiile consttau în telefoane, tablete și laptopuri.

Iniţiativa va fi susţinută financiar de către Consiliul Judeţean Ialomiţa, iar logistic de către Primăria Slobozia, Direcția de Sănătate Publică Ialomița și administraţiile locale unde există centre de vaccinare.

Românii nu au minivacană de 1 iunie

Deşi marţi, 1 iunie, este liber legal, luni este zi lucrătoare. Guvernul nu a decis ca luni să fie, de asemenea, zi liberă pentru ca românii să aibă parte de o minivacanță. Ministrul Muncii, Raluca Turca, vine însă cu o soluție.

Aceasta i-a îndemnat pe români să-și ia o zi de concediu pentru a avea patru zile libere consecutiv.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu, pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citeste articolul pe Cancan