Abonare la google news

Cum s-a decis interzicerea circulației pe timpul nopții cu o oră mai devreme

Premierul Florin Cîțu a explicat cum a luat decizia ca de interzicere a circulației de la ora 22.00 în starea de alertă, față de ora 23.00 cum era până acum.

Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula”, a spus Florin Cîțu.

Este o măsură care are succes și în România. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic că diferența față de data trecută, când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a completat premierul. 

Acesta a precizat că nu toată lumea a înțeles să respecte regulile de prevenire a îmbolnăvirii și că ”e o restricție minoră, având în vedere contextul european al pandemiei și ce se întâmplă în alte țări”.

Premierul a fost întrebat, la final, care sunt țările careau adoptat măsuri de interzicere a circulației pe timpul nopții, dar a răspuns: ”Franța, ora 18:00 și mai sunt câteva. O să le pun pe pagina de Facebook, dar sunt mai multe țări. Să știți că România este printre țările cu cele mai permisive condiții”.

Citeste articolul pe Stiridecluj